Zoek je een freelance blogschrijver of copywriter?

freelance copywriting uit Brugge

Huur me niet in! 

Tenzij je originele, inspirerende teksten wilt die de teksten van je concurrentie doen verbleken. 

Gewone, saaie teksten vol vakjargon vind je overal op het internet. Gewoon is saai. Gewoon doet je niet uitblinken.

Gewoon is..... tja, gewoon, gemiddeld, mainstream zoals ze zeggen.

Maar wat als je kon kiezen voor buitengewoon?

Voordat ik op deze pagina mezelf probeer te verkopen, lees misschien eerst de pagina Over jou, want uiteindelijk gaat het om jou, jouw verhaal en jouw onderneming. Niets meer, niets minder. 

De voordelen als je een beroep doet op blogschrijver (ik kan niet anders dan deze op te sommen, het staat in alle marketingboeken dat ik dit moet doen, dus volg ik gedwee):

 1. 1
  Teksten geschreven door een copywriter met kennis van SEO en selfpublishing auteur met een hoek af, dus enkel voor de durvers.
 2. 2
  Inspirerende teksten geschikt voor ranking in Google via SEO.
 3. 3
  Tijdsbesparend zodat je eindelijk nog eens een wandeling kan maken in deze coronatijd.
 4. 4
  Originele teksten zonder vakjargon of saaie opsommingen, met originele invalshoeken die je websitebezoekers graag lezen.
 5. 5
  Niet tevreden garantie: binnen de 14 dagen geld terug indien de teksten niet overeenstemmen met wat je verwacht, 1 maand proeftijd en de eerste opdracht aan 50%.

" Als je zoekt naar gewoon of gemiddeld, dan ben je op de verkeerde plaats. Daar maak ik geen teksten voor. En ik wil me er niet eens voor verontschuldigen.  Gewoon is ook goedkoop. Als dat de enige drijfveer is om een copywriter te kiezen, ben je op de verkeerde website. Want originele teksten hebben eenzelfde waarde als goud."


Wat kost een freelance tekstschrijver, copywriter of blogschrijver?

Dat is de vraag waarop iedereen een antwoord wil. Dus eerst even de onderstaande boodschap:

Een boer scheidt het kaf van het koren met een wan (Jean-François Millet, ca. 1846)

Een boer scheidt het kaf van het koren met een mand (Jean-François Millet, ca. 1846) – bron: Historiek.net

Net zoals ik het kaf van het koren wil scheiden en enkel geëngageerde klanten wil die bereid zijn te investeren in woorden, wil jij een kwaliteitsvolle freelance copywriter met kennis van SEO. Dus moeten we eerst het kaf van het koren scheiden, want een boer laat niet zomaar iedereen los op zijn veld. Nee, hij wil weten over wie het gaat, welk zaad hij heeft om te zaaien, wat de kwaliteit is van de plantjes die gaan geplant worden. Of de machines die gebruikt worden, zullen zorgen voor een goede oogst. Enkel zo heeft hij kans op een goede oogst. 

Je zal ook moeten bereid zijn om zelf te werken, want om goede teksten te maken is een goede briefing cruciaal. De briefing bevat de achtergrondinformatie die ik nodig heb om het graan te zaaien waaruit originele teksten voortkomen.


3 beloftes van blogschrijver

3 beloftes van blogschrijver


Wat is de prijs voor blogberichten van een freelance copywriter?

In mijn prijslijst vind je een prijsindicatie, maar afhankelijk van het aantal opdrachten dat ik van je krijg, de nodige research, mijn vertrouwdheid met het onderwerp, kan dit tarief lager of hoger zijn dan de prijs vermeld in de tabel. De tabel is een richtprijs. 

Wil je juridische teksten vertaald zien naar een meer begrijpelijke taal door een freelance copywriter met juridische opleiding en ervaring?

Met een opleiding als  jurist en jaren juridische ervaring kan ik je ook hier bij helpen. 

Gelet op het specialisme is de kostprijs wel hoger. Er wordt wel gevraagd om informatie aan te leveren waarover moet geschreven worden (want ik heb niet meer de toegang tot allerlei juridische databanken om juridische informatie op te zoeken).

Wat is de kostprijs van een blogabonnement bij een freelance copywriter?

Vanaf € 450 per maand (incl. BTW). 

Jouw blog volledig gevuld, elke maand een beetje meer, hoe leuk zou dat niet zijn.

Kan je je al dat gevoel voorstellen?

Zonder dat je er iets hoeft voor te doen, tenzij de aangeleverde teksten online plaatsen (dat doe ik niet, ik hou me aan wat ik het beste kan: teksten schrijven). 

 Lees meer op de pagina over het blogabonnement.

Spaaractie voor wie een blogabonnement afsluit

Na 10 teksten krijg je 2 teksten gratis! (van gelijk woordenaantal)

Wat is mijn uurtarief als freelance tekstschrijver en copywriter?

Mijn uurtarief bedraagt € 90. Dit bevat niet enkel het tekstschrijven, maar ook research, zoekwoordenonderzoek en correctie van tekst.

Afhankelijk van de opdracht is ook een ander uurtarief mogelijk.

Bijvoorbeeld als je regelmatig werk voor mij hebt, dan zal het uurtarief lager zijn. Bij juridische materies, bedraagt mijn uurtarief €150.

De algemene voorwaarden die van toepassing zijn op deze opdrachten voor freelance copywriting en teksten schrijven  vind je via deze link.

Hoe werk jij bij (SEO-)copywriting?

Dat kan je allemaal lezen op deze pagina over de tarieven voor een freelance copywriter.


Ik ben niet de goedkoopste freelance copywriter of tekstschrijver

Ik val maar met de deur in huis en vermeld het hier maar zelf dat ik niet de goedkoopste freelance blogschrijver ben (blogschrijver betekent een schrijver met kennis van copywriting en SEO die blogt, misschien komt dit woord ooit in Van Dale?). Want schrijven is een ambacht zoals een andere. Het is knutselen met woorden, het juiste ritme zoeken, het onbewuste van de lezer proberen aan te spreken. Dat heeft zijn prijs. 


Wie op mij als freelance copywriter een beroep wilt doen, die is bereid een investering te doen omdat woorden en communicatie belangrijk zijn. Gewone teksten vind je overal, zoals je gewone en goedkope tarieven ook overal kan vinden. Het werd in de Bijbel al vermeld 'In het begin was het woord' (Johannes, 1:1). Een quote uit een religieus werk is nu misschien niet het beste idee om mijn marketing te verzorgen, maar woorden zijn alles waarrond de wereld draait. Ik zal  echter een andere quote gebruiken van Jean Baptist Girard voor de atheïsten: 'By words we learn thoughts, and by thoughts we learn life.'Hoe dan ook: woorden zijn belangrijk: woorden kunnen betoveren en woorden kunnen afwijzing opwekken: de vorige alinea zal wel dit laatste doen bij een fervente atheïst denk ik dan, maar ja, ik het niet verstoppen dat ik spiritueel ben. Een spiritueel  geïnspireerde ondernemer (heb je er al op gelet dat inspiratie en spiritueel alle twee 'spir' of geest bevatten?). Dat is wat een goede en originele freelance tekstschrijver doet: via woorden spelen met de geest van de websitebezoekers. Want woorden hebben kracht. Authentiek bloggen en schrijven met kennis van SEO, dat is wat ik doe. 


De vraag is gewoon: hoeveel zijn woorden die jouw eigenheid, jouw unieke persoon of merk verwoorden,  jou waard?

Ik wil je ook waarschuwen:  ik begin maar aan een opdracht vanaf een investering van € 450. Want research en zoekwoordenonderzoek vraagt een tijdsinvestering die ik niet wil maken voor een beperkte opdracht. Je kan ook altijd kiezen voor een blogabonnement, wat voordeliger is.Laten we elkaar eens in de ogen kijken


Neem contact voor een aftoetsgesprek waarbij we elkaar in de ogen kijken:

1. We praten 30 minuten om doelen te bepalen en je enkele inzichten te geven.
Gratis, wat denk je daarvan?

2. We kijken of er quick wins te behalen zijn. Want tijd kost geld, dus hoe sneller jouw verhaal kan verteld worden, hoe beter.

3. We kijken of we een goede match zijn om met elkaar in zee te gaan. Samengevat: we kijken of we een stevig schip vinden om op te zeilen naar een nieuwe bestemming. Je gaat toch ook niet op wereldreis met de eerste de beste?

Ben je zo opgewonden dat je niet kan wachten om contact op te nemen?

Stuur een mailtje met je vragen connect[at]blogschrijver.be.

 

Ik beantwoord binnen de twee werkdagen. Hou er enkel rekening mee dat ik op dinsdag en donderdag focusdagen heb waarop ik schrijf aan mijn boeken, dus dan kijk ik niet naar mijn mail.


Maar laat dat je zeker niet tegenhouden, want jij wilt toch ook originele teksten die iets opleveren op jouw website?

>