Ik bouw verhalen, jij spaart tijd

Originele copywriting

augustus 23

Welke autoresponder kiezen: overzicht van mijn favorieten

Je hebt enthousiast mijn blogpost gelezen: moet ik een nieuwsbrief maken voor mijn blog? Hoe maak je die nieuwsbrief? Daarvoor moet je een beroep doen op een autoresponder.

Wat is een autoresponder?

Het woord zegt het zelf: auto – respond: automatisch antwoorden. Een autoresponder is een online tool die ervoor zorgt dat als een bezoeker van je blog zich inschrijft voor een nieuwsbrief, voor een gratis e-book of webminar, een reeks automatische mails toegestuurd krijgt. Bovendien zorgt een autoresponder voor het bewaren van de contactgegevens van de ingeschreven bezoeker.

Ik zal een voorbeeld geven: iemand schrijft zich in voor een webminar en krijgt voor het webminar automatische herinneringen en nadien nog opvolgingsmail met een aanbod. Of iemand schrijft zich in voor een e-book en krijgt daarna elke week een mail met waardevolle informatie.

Door een autoreponder moet je de reeks e-mails maar één keer instellen en daarna worden deze mails op automatische piloot verstuurd. Een autoresponder is dus nodig om een relatie op te bouwen met je bezoekers van je blog én om een lijst met e-mails op te bouwen. Alleen zijn er nogal veel autoresponders. Ik heb een beetje moeten zoeken welke ik zou gebruiken. Daarom wil je een beetje zoektijd besparen en jou mijn favoriete autoresponders, mijn top 3 doorgeven.

Welke autoresponders zijn er op de markt?

Toen ik midden vorig jaar begin rond te kijken waren er nogal wat autoresponders die ik tegenkwam: Mailchimp, Aweber, Getresponse, Autorespond, Sendinblue, Activecampaign, Drip, TrafficWave, Autopilot, YMLP, Listwire, Enormail. Als je je ergens voor inschrijft of een e-book download, kijk eens goed in de adresbalk en je ziet allemaal verschillende namen van autoresponders terugkeren. Er is er geen enkele die er boven uit steekt. De meeste namen die ik altijd terug tegenkom zijn: Mailchimp, Autorespond, Getresponse, Activecampaign. Wellicht vergeet ik er nog een aantal. Omdat ik niet vertrouwd was met een autoresponder wou ik er eentje waar er veel uitleg hoe te gebruiken, gemakkelijk consulteerbaar en liefst in het Nederlands inbegrepen was. Zo kwam ik terecht bij het Nederlandse Autorespond.

Een Nederlandse helpdesk, veel tutorials én de mogelijkheid om via hun webwinkel automatisch een boek te laten drukken bij bestellen. Je kan dus ook een shoppingcart erbij nemen om diensten of producten te laten afrekenen. Autorespond heeft ook een affiliatemodule zodat je lezers als affiliate jouw producten kunnen promoten (zie meer uitleg op mijn auteurswebsite hoe dit werkt bij Autorespond). Je begrijpt dat ik onmiddellijk verkocht was en mij aansloot bij Autorespond. Eigenlijk kan je als je een autoresponder zoekt zelf een gratis account maken om eens rond te kijken of alles je bevalt en niet te ingewikkeld is. Ook bij Autorespond is een gratis proefmaand mogelijk. Qua gebruiksvriendelijkheid is Autorespond wel niet zo gemakkelijk voor iemand die pas begint met e-mailmarketing, maar de Nederlandse helpdesk maakt veel goed. Binnen de dag had ik een antwoord en ze sturen je tutorial-video’s door die je overigens ook apart kan raadplegen.

Maar wat met Mailchimp? Je komt wellicht nogal veel mails of website tegen waarin vooral Mailchimp wordt aangeprezen omdat de eerste 500 contacten gratis zijn. Ik ga eerlijk zijn: ik heb het geprobeerd, daar een proefaccount gemaakt als eerste autoresponder, maar ik vond het te ingewikkeld. Het zal wel aan mij liggen, je weet wel, een 48-jarige vrouw die geen computertechneut is, hoe dan ook, je moet geen autoresponder nemen die je niet ligt. En eigenlijk trekt Mailchimp je wel aan omdat het gratis is voor de eerste 500 inschrijvers, maar daarna is het veel duurder.

Ik gebruik dus Autorespond. Na enkele maanden vertrouwdheid met Autorespond, begin je toch nog eens rond te kijken hoe andere autoresponders werken. Ik maakte een proefaccount bij Sendinblue toen ik dit toevallig tegenkwam, de dag voordien had ik bij Aweber een proefaccount gemaakt. Tot slot werd ik gconfronteerd met Getresponse. Bij alle drie maakte ik een gratis account aan.

Wat was mijn ervaring met andere autoresponders?

Vooral door de mogelijkheden en het gebruiksgemak van Getresponse ben ik gecharmeerd. Voor de prijs krijg je heel wat. Bovendien vind ik Getresponse gebruiksvriendelijk en duidelijk, nog meer dan Autorespond. Op 1 qua gebruiksvriendelijkheid wint Getresponse. Ook qua betaling valt Getresponse mee: basic heb je al voor 13 euro in de maand, een plus account waarin ook webminarmogelijkheden inbegrepen zijn kost 45 euro in de maand. Bij Autorespond is de prijs 27 euro in de maand (met shoppingcart 45 euro in de maand). Bij Sendinblue kan je een gratis account tot 300 mails per dag hebben, maar wil je meer functionaliteiten want de gratis account is een basic account, dan betaal je 29 euro in de maand. Aweber is gratis tot 500 contacten, maar daarna is de kostprijs 16,15 dollar per maand. Je krijgt kortingen als je onmiddellijk een jaarabonnement neemt, behalve bij Autorespond. Inzake gebruiksgemak is Sendinblue minder dan Getresponse en Autorespond. De helpdesk antwoord ook trager dan de andere twee en is Engelstalig, maar de functionaliteiten (SMS, gratis 300 mails per dag ongeacht aantal contacten, chatfunctie, nieuwsbrieven via RSS-feed) maken veel goed.

Waarom weet ik niet, maar Aweber was het voor mij niet. Zoals reeds gemeld is dit iets persoonlijks. Het kan zijn dat jij Aweber wel ziet zitten als autoresponder.

Mijn top 3 inzake gebruiksgemak:

Mijn top 3 inzake helpdesk en klantvriendelijkheid:

Maar zoals reeds geschreven is een keuze van een autoresponder vooral een persoonlijke keuze. Maak een gratis account aan om te kijken welke autoresponder je het beste ligt. Het kan zijn dat dit voor jou nog een totaal andere autoresponder is. Je weet dit maar door uit te testen.

In volgende blogposts zal ik mijn top drie iets gedetailleerder behandelen.

Kan ik wel overstappen van het ene systeem naar het andere?

Je zit al bij een autoresponder, wat nu? Als je een volledig autorespondsysteem met talrijke e-mails hebt geïnstalleerd, dan zal dit veel tijd kosten. Dat is een keuze die je moet maken. Maar als je wilt overstappen kan dit met de drie bovengenoemde autoresponders. Je kan een lijst met namen en e-mailadressen importeren of je kan ze handmatig invullen.

Lees ook bij Blogschrijver:

Welke autoresponder kiezen: Sendinblue
Moet ik een nieuwsbrief maken voor mijn blog

Online resultaten nodig?

Geen tijd?


Als je:

Verkoop, verkeer, leads,

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.


Over de auteur

Bo Vickery

Bo is selfpublishing auteur en SEO-gericht copywriter vol creativiteit. Wie meer wilt weten, leest over mij of dit blogbericht.

Maar eigenlijk ben ik niet belangrijk, maar jij.

Tags

Woorden zijn belangrijk

Workshop:

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Websitebezoekers blijven maar 10 tot 20 seconden op jouw website. 97% leest enkel de titels om te beslissen of ze verder lezen. Hoe zijn jouw titels?

Wil je jouw websitebezoekers verleiden met onweerstaanbare titels? Wil je een antwoord op je vragen die je hebt over je website? Een cursus die meegroeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt. Ontdek de geheime verkoopcode.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor deze workshop

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken?

Doe zoals Isaac Newton:

leer bij in periodes van pandemie met gratis waanzinnige tips om je website te verbeteren

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. 

Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest?

Wat als je deze tijd zou gebruiken om je website te verbeteren? 
O ja, wil je op reis en in zijn voetsporen treden, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

Dus gebruik deze quarantaine om te bloggen en te schrijven met waanzinnige gratis tips van Blogschrijver op de eerste van de maand om je maand goed te starten. 

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial