‘Wat kost het om een freelance tekstschrijver of copywriter blogs te laten schrijven?'

'Wat is de prijs van een blogartikel?'

'Hoeveel budget moet ik voorzien om mijn webteksten te laten schrijven door een freelance tekstschrijver of copywriter?’

Vele opdrachtgevers willen graag een indicatie voordat ze contact durven nemen.

Als je een algemeen artikel zoekt over prijzen van freelance copywriting, dat zal je hier niet vinden. Want prijzen verschillen in copywriting. Prijzen in copywriting vergelijken is zoals het vergelijken van een gocart met een Porsche. Als je op zoek bent naar een trage gocart, dan vrees ik dat je hier aan het verkeerde adres bent. Dan zoek je best een andere bestemming:


Dus dacht ik: waarom plaats ik geen lijstje met mijn tarieven voor copywriting?

Om het kaf van het koren te scheiden, zeg maar. Want ik ga enkel voor het koren, niet voor het kaf, als je begrijpt wat ik bedoel (de betekenis van dit spreekwoord kan je via deze link terug vinden). Koor kan je ook begrijpen in de betekenis van zangkoor of met gelijke stemmen een boodschap over brengen aan je websitebezoeker (wees gerust, je zal  niet moeten zingen). Want dat is het doel van een goede samenwerking tussen opdrachtgever en freelance copywriter: een koor vormen dat in harmonie zingt.

Een boer scheidt het kaf van het koren met een wan (Jean-François Millet, ca. 1846)

Een boer scheidt het kaf van het koren met een mand (Jean-François Millet, ca. 1846) – bron: Historiek.net

Ik moet je wel eerst waarschuwen:

Je zal ook moeten bereid zijn om zelf te werken, want om goede teksten te maken is een goede briefing cruciaal. 

Een boer laat ook niet iedereen zomaar op zijn veld los. Nee, hij moet weten over wie het gaat, weten welk zaad hij heeft om te zaaien, wat de kwaliteit is van de plantjes die moeten geplant worden. Enkel zo  is de kans groter op een goede oogst. De briefing bevat de achtergrondinformatie die ik nodig heb om het graan te zaaien waaruit originele teksten voortkomen.

Het onderstaande lijstje heeft een indicatie, maar veel hangt ook af van het onderwerp, de research die nodig is, de aangeleverde informatie, een zoekwoordenonderzoek en de lengte die je wilt. Een kant-en-klare prijs geven is moeilijk, net zoals een kant-en-klare tekst bezorgen ook niet gemakkelijk is. 

Bedenk eens vooraf wat de prijs is die jouw onderneming of die jij betaalt om blogs te laten schrijven door eigen personeel of door zelf te schrijven? Blogs laten schrijven komt met een kostprijs, zowel in tijd als in geld.

Dus is de vraag: wil jij zoveel tijd en geld besteden aan alles zelf te doen?

Wat is de prijs die je bereid bent te betalen voor goede teksten op jouw website?

Wil je een freelance copywriter die voor een habbekrats teksten schrijft?

Of een freelance copywriter met kennis van SEO die blijft bijleren om de teksten zo goed mogelijk te krijgen? Die duizenden euro's gespendeerd heeft aan cursussen, boeken en workshops?

Wil je een freelance tekstschrijver die jouw onderneming en producten of diensten niet wilt leren kennen voor er teksten worden geschreven

Of wil je  een freelance tekstschrijver die een uitgebreide briefing doet en samen met jou brainstormt?

Aan jou de keuze.

freelance copywriting uit Brugge

Waarom deze prijslijst voor een freelance tekstschrijver of copywriter?

Louter een prijs op basis van het aantal woorden vind ik moeilijk.

Uiteindelijk wil ik  als blogschrijver vooral een goede, verstaanbare tekst voor jouw lezers. Als je schrijft, kan je als copywriter moeilijk vooraf bepalen hoeveel woorden er exact zullen nodig zijn: je moet bijvoegen, schrappen of bijschaven aan je tekst totdat hij lezers verleidt tot datgene wat de bedoeling van de tekst is. Het is een werk dat ik vaak vergelijk met het maken van een houten beeld. Je begint van een blok hout en dat wordt, mits veel geduld, een prachtig kunstwerk. Een kunstwerk van originele teksten gericht op SEO. Dat is toch wat jij verwacht. Ik kan dan ook moeilijk zeggen dat een blogbericht exact x woorden zal zijn, daarom de marge van bijv. tussen 300-500 woorden. 

Als je toch liever met een woordprijs of uurtarief werkt in plaats van een projectprijs, laat het me weten. Dan kan ik een voorstel doen. Maar eerst nog dit over mijn werk als freelance tekstschrijver of copywriter: ik ben niet de goedkoopst en dat heeft een reden die je via deze link kan lezen.


De prijslijst van een freelance copywriter of tekstschrijver uit Brugge met West-Vlaamse inborst


Het tarief voor copywriting is afhankelijk van research en lengte. Bij  grotere volumes zijn er aangepaste tarieven. Vanaf 2 artikelen per maand is een blogabonnement interessant.  Zie de pagina met uitleg over het blogabonnement. De eerste opdracht aan 50 %, de eerste maand is proeftijd en door de spaarkaart 10 teksten bestellen = 2 teksten van gelijke woorden gratis.

 • Kort blogbericht (300-500 woorden) inclusief research, infographic en zoekwoordenonderzoek: vanaf € 250. Juridisch blogbericht is € 150 extra.
 • Normaal blogbericht (500-800 woorden) inclusief research, infographic en zoekwoordenonderzoek: vanaf € 300. Juridisch blogbericht is € 150 extra.
 • Lang blogbericht (800-1500 woorden) inclusief research, infographic en zoekwoordenonderzoek: vanaf € 400. Juridisch blogbericht is € 150 extra.
 • Uitgebreid blogbericht (tot 2.000 woorden) inclusief research, infographic en zoekwoordenonderzoek: vanaf € 500. Per 1.000 woorden extra betaal je € 250. Juridisch blogbericht is € 150 extra.
 • Zoekwoordenonderzoek: vanaf € 350. Inzicht in de  zoekwoorden die het meest kans maken in vergelijking met jouw belangrijkste concurrentie.
 • Persbericht: € 250. Op basis van aangeleverde informatie.
 • Een korte webtekst (300-500 woorden) – prijs per pagina: vanaf € 250. 
 • Een webtekst van gemiddelde lengte (500-700 woorden) – prijs per pagina: vanaf € 300. 
 • Een lange webtekst (700-900 woorden) – prijs per pagina: vanaf € 400.
 • Een over ons-pagina: vanaf € 300.
 • Homepagina website: vanaf € 500.
 • Landingspagina (800-1200 woorden): vanaf € 500.
 • Uurtarief: € 90 – indien een uurtarief wordt overeengekomen voor bepaalde opdrachten.
 • Uurtarief juridische teksten: €150 – indien een uurtarief wordt overeengekomen voor bepaalde opdrachten.

Alle vermelde bedragen zijn inclusief btw en gelden voor het jaar 2021. Minimum factuurbedrag: € 450. Omdat mijn tijd kostbaar is, begin ik niet aan opdrachten die minder zijn.  

De algemene voorwaarden die van toepassing zijn op deze opdrachten voor freelance copywriting en teksten schrijven  vind je via deze link.

3 beloftes van blogschrijver

3 beloftes van blogschrijver

Wat is mijn werkwijze bij (SEO)-copywriting?

De werkwijze hangt af van de opdracht, maar dit zijn mijn 10 geboden die ik volg bij een opdracht voor copywriting:

samenwerking copywriting Blogschrijver

Ben jij bereid deze 10 geboden te volgen?


Woorden zijn belangrijk

Workshop:

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil? 

Wil je jouw websitebezoekers verleiden met onweerstaanbare titels? Wil je een antwoord op je vragen die je hebt over je website? Een cursus die meegroeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt. Ontdek de geheime verkoopcode.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor mijn workshop 'Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?''

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken? 

Lees gratis unieke tips van Blogschrijver over bloggen en schrijven. 

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest? Dit is de ideale tijd om bij te leren. O ja, wil je in zijn voetsporen treden als je terug mag reizen, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

Dus gebruik deze quarantaine om te bloggen en te schrijven

met unieke, gratis tips van Blogschrijver!

Zoals Isaac Newton zou doen.

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial