juli 11

Waarom starten met bloggen?

Starten met bloggen gaat niet gewoon over het beginnen met het schrijven van blogs. Beginnen met bloggen betekent dat je een idee uitwerkt, zodat je weet wat je wilt doen, het gaat om durven en volhouden. Maar het gaat ook over plezier om te bloggen. Zijn er niet teveel mensen die bloggen? Nee, je hebt nooit bloggers genoeg. Zelfs al is er al geschreven over het onderwerp dat je in gedachten hebt, jouw blog is persoonlijk. In jouw persoonlijkheid ligt je kracht om anders te zijn dan de reeds bestaande blogs.

Een blog schrijven is altijd een goed idee. Dus waarom zou je niet starten met bloggen? Een blog is bedoeld als een persoonlijk verhaal dat je op het internet plaatst op een specifieke plaats: een weblog of eigen website. Het is een manier om meer bezoekers aan te trekken. Blogs kunnen dus zowel persoonlijk zijn, maar ook zakelijk. Sommigen zeggen dat blogs dood zijn, maar dat is helemaal niet waar. Een facebookbericht, linkedin- of twitterbericht zal nooit een blogpost kunnen vervangen. Blogs zorgen ervoor dat je website beter gevonden wordt – zoekmachines zijn er dol op – blogs zijn persoonlijker en je kan er je creativiteit meer in kwijt. Een blog is voor een lezer herkenbaar en hij krijgt het gevoel dat hij een gesprek met je voert. Maar waarom zou je nu starten met een blog? Daarvoor bestaan er een aantal goede redenenen, ik som er kort enkele op:

3 redenen om een blog te starten

  1. Je bent een meerwaarde voor anderen. Je blogt over iets waar je verstand van hebt waardoor anderen iets kunnen bijleren of zich in jou herkennen zodat ze je sneller zullen volgen.
  2. Je bent online beter vindbaar. Dat is een voordeel voor ondernemers. Hun website scoort hoger dan die van de concurrentie zonder blog. Maar het is ook een voordeel voor jezelf. Je kan zo nieuwe mensen leren kennen, je leert beter schrijven, stimuleert je creativiteit en er kunnen opdrachten uit voortvloeien.
  3. Je hebt impact. Mensen onthouden je beter. Als je regelmatig blogt, opent er zich een nieuwe wereld. Het is gewoon leuk om deze manier mensen te leren kennen, volgers te verzamelen, opdrachten te krijgen. Voordat je het weet worden je blogposts gedeeld met anderen.

Mijn motto is: als het iets is waarvan je voelt dat je het zou mogen doen, waaraan je vaak denkt, iets dat onverwachts door je dagelijkse gedachtenstroom fladdert, dan mag je het niet negeren. Voel je dat schrijven en bloggen iets is dat je zou moeten doen? Doe het gewoon. Dus waarop wacht je om ook te starten? Je twijfelt nog? Niet doen, gewoon beginnen.

“Every time you post something online, you have a choice.
You can either make it something that adds to the happiness levels in the world—or you can make it something that takes away.”

-Zoë Sugg-


Foto:  Hannah Wei via Unsplash

Lees ook bij Blogschrijver:

18 redenen om te starten met bloggen
Welke blognaam gebruiken?
Hoe kan je een goede blognaam bedenken?
Gratis bloggen of toch maar een eigen website?
Maak een blog in een dag

Over de auteur 

Bo Vickery is een selfpublishing auteur die door haar lezers de Belgische Dan Brown wordt genoemd. Wil je meer weten? Lees de pagina Over Mij.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom starten met bloggen?

Tags

bloggen, blogtips, starten met bloggen


Voor je weggaat, misschien lees je in deze blogs ook nog iets interessant?

Welk lettertype gebruiken voor mijn blog of website?

Betere webteksten op je blog of website – 9 tips

Ontvang gratis tips van Blogschrijver!

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial