juli 18

Waarom een boek schrijven? Om deze 14 redenen schrijf je een boek

0  comments

Waarom een boek schrijven? Dat kost tijd en moeite. Kan ik het wel? Allerlei bedenkingen vermijden dat je een boek schrijft. Maar lees eens deze 13 redenen waarom je wel een boek zou moeten schrijven, misschien begin je er dan onmiddellijk aan met onze 7 stappen die je moet nemen om te starten met een boek.

1. Je verhaal of je boodschap moet eruit

Je tobt al jaren over een verhaal of een boodschap die je wilt vertellen. Die moet eruit, dus schrijven maar.

2. Het is leuk en geeft me energie

Doe – als het kan – enkel dingen die leuk zijn in je leven en je energie geven. Dus als schrijven dat voor je doet, moet je niet langer wachten om te starten met schrijven.

3. Het boost je zelfvertrouwen

Door het schrijven en zeker als je boek uitgegeven is, krijg je een boost in je zelfvertouwen. Ik had dat toch. Wil jij niet dergelijke boost?

4. Een boek opent deuren

Door een boek te schrijven kom je met mensen in contact die je anders nooit zou ontmoet hebben.

5. Je verdient er geld mee

Dat is toch de bedoeling. Maar je kan soms meer geld verdienen met dingen die voortvloeien uit je boek dan de verkoop van het boek zelf. Bijvoorbeeld gevraagd worden om te komen spreken, gevraagd worden om een maandelijkse colum in de krant te verzorgen, enzovoort…. En je boek zelf? Dat kan zorgen voor een passief inkomen, want zolang het verkocht wordt, ontvang je auteursgelden.

6. Een boek is een visitekaartje en geeft je autoriteit

Niet iedereen kan zeggen dat hij een boek heeft geschreven. Jij wel ! Het bewijst je doorzettingsvermogen, gevoel voor taal, je organisatietalent, marketingskills, enzovoort,… Het klinkt raar, maar een boek heeft nog altijd een zeker status.

7. Een boek helpt je dingen te verwerken

Heb je iets verschrikkelijks of vervelends meegemaakt, erover schrijven helpt je het te verwerken. Waarom dacht je dat mensen soms schrijven in een dagboek? Hou wel in het oog dat je schrijfsels ook voor lezers bestemd zijn.

8. Een boek helpt je klanten te werven

Zeker in de zakelijke en managementboekenmarkt is dat zo. Je kan een boek als marketingtool voor jouw diensten en producten gebruiken. Een boek kan voor een hogere omzet zorgen.

9. Je wilt andere mensen helpen door een boek te schrijven

Als je wilt schrijven over een onderwerp waarmee je anderen kan helpen, moet je dat zeker doen. Want wat geeft er meer voldoening dan iemand anders geholpen te hebben? Je kan een boek schrijven waarbij je lotgenoten helpt. Of een boek waarin je uitlegt hoe je iets moet maken.

10. Je hebt materiaal liggen voor een boek

Stel dat je een onlinecursus geeft, veel kijkers trekt op webminars of een aantrekkelijke blog hebt, dan kan je dat allemaal redelijk simpel omzetten naar een goed boek.

11. Je hebt extra tijd

Stel je hebt een zware beenbreuk opgelopen en moet hierdoor enkele weken het bed houden. Gebruik die tijd nuttig door een boek te schrijven. Of je bent een startende ondernemer die nog niet genoeg opdrachten heeft: schrijf een boek over wat je aanbiedt.

12. Een boek schrijven geeft je focus

Door een boek te schrijven leer je te focussen. Je moet meer schrijven dan gewoon enkele losse stukken. Je moet ervoor zorgen dat je verhaal een goede structuur heeft, dat er verbanden bestaan tussen de verschillende hoofdstukken, dat het plaatje klopt. .

13. je krijgt een ander beeld van de toekomst

Want als je een boek schrijft, dan denk je automatisch na over jezelf, over de toekomst. Opzoekingen die je doet voor je boek, doet je soms dingen ontdekken waardoor je anders denkt over die toekomst.

14. Een boek zorgt voor een grotere naamsbekendheid

Boeken komen terecht waar je het niet verwacht. Je wordt als auteur bekender dan vroeger. Je boek opent deuren naar mensen op een manier die je niet verwacht had.

Als je dit leest, waarom zou je geen boek schrijven? Waarom begin je er niet aan?

Foto:  Hannah Olinger  via Unsplash
Quote: Theysaidso

Lees ook bij Blogschrijver:

Met deze 7 stappen begin je aan je eigen boek te schrijven
Hoe een schrijfroutine in je leven brengen?
Welke soort schrijver ben jij?

Vind je de informatie op deze website interessant, dan kan je me trakteren op een virtuele koffie via https://petje.af/blogschrijver.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliatelinks. Dit kost je niets, maar telkens je iets koopt via een affiliatelink op deze website, krijg ik een kleine vergoeding. Wil je meer weten over affiliatelinks, lees dan deze blogpost: geld verdienen met bloggen: affiliatemarketing
Over de auteur 

Bo Vickery is een selfpublishing auteur die door haar lezers de Belgische Dan Brown wordt genoemd. Wil je meer weten? Lees de pagina Over Mij.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom een boek schrijven? Om deze 14 redenen schrijf je een boek

Tags

waarom schrijven?


Voor je weggaat, misschien lees je in deze blogs ook nog iets interessant?

Welk lettertype gebruiken voor mijn blog of website?

Betere webteksten op je blog of website – 9 tips

Ontvang gratis tips van Blogschrijver!

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial