juli 14

Waar haal ik bloginspiratie?

Inspiratie, een merkwaardig iets. Soms moet je echt zoeken om te weten waarover je kunt bloggen en andere keren heb je onderwerpen te veel. Maar hoe geraak je aan inspiratie? Brainstorm. Zet alles op papier wat zou kunnen dienen om een blogpost van te maken. Maar eens je blogt, zal je merken dat je je leven begint in te richten om zoveel mogelijk ideeën bij te houden.

11 manieren om bloginspiratie op te doen

 1. Lezen. Het spijt me maar wie veel schrijft, die moet ook veel lezen. Een opdracht vanaf nu, een leuke opdracht dat wel.
 2. Kijk naar andere blogs. Hierdoor kan je ook ideeën krijgen hoe jij je blog kunt inrichten en waarover je zou kunnen schrijven.
 3. Kijk naar de foto’s op je gsm of pc. Beelden kunnen inspirerend zijn.
 4. Analyseer eens wat op je eigen blog al heeft gewerkt. Welke berichten hebben veel aandacht gekregen? Hier kan Google Analytics ook helpen (kijk onder gedrag > site content > bestemmingspagina’s), waar je kan zien welke onderwerpen het meeste lezers hadden. Je kan misschien een gelijkaardige blogpost maken.
 5. Kijk televisie en film. Inspiratie haal je overal, ook uit televisieprogramma’s of films.
 6. Ga naar het archief van je blog. Wat heb je vroeger geschreven? Je kan een blogpost van vroeger herwerken of er verder op bouwen.
 7. Hou krantenknipsels en tijdschriftartikelen bij. Een ouderwetse, ik weet het, maar ik ben nog iemand die dingen uit kranten knipt om in een doos te gooien en er later eens in te snuisteren. Levert altijd inspiratie op. Modernere mensen kunnen het artikel ook inscannen of fotograferen en bijhouden, bijvoorbeeld in Evernote.
 8. Ga iets totaal anders doen, bijv. sporten, strijken, afwassen, meditatie, een wandeling in de natuur. Het is mijn ervaring dat de inspiratie komt op momenten dat je echt niet met je blog of boek bezig bent. Noteer dan zeker ook alles, want je vergeet het ook zo, hoe gek het ook klinkt.
 9. Radio of muziek leiden bij mij vaak tot inspiratie. Maak een blogpost rond je favoriete platen of muziek. Over de tekst van een liedje.
 10. Ga er tussenuit naar de natuur of een leuke bistro, kortom een omgeving die je inspireert. Doe een terrasje met een koffie, luister naar wat je hoort en kijk rondom je, dat levert altijd iets op.
 11. Kijk op sociale media: een tweet, facebookpost, hashtag op instagram of pinterest doet soms een vonkje ontsteken waaruit één of meerder blogposts komen.

Je ziet het, er zijn manieren genoeg om inspiratie te krijgen. Eens je bezig bent, zal je merken dat je je aanpast, meer op dingen let, artikels begint te verzamelen, blogs anders leest. Soms heb je zelfs de indruk dat de onderwerpen naar je toe komen. Begin te bloggen en je zult zien dat de muze je bijna nooit in de steek laat. Wees jezelf en creatief. Denk eens anders dan die andere blogger of schrijver. Doe iets anders. Geef een twist aan de actualiteit of je leven. Gebruik humor. Je kan zoveel dingen doen om iets origineels in elkaar te steken. Je kan het.

Quote: Theysaidso
Foto: Nikita Kachanovsky via Unsplash

Lees ook bij Blogschrijver:


Op welke sites kan ik inspiratie vinden?
10 blogposts die werken bij het publiek
Inspiratie vinden via Google Trends
Inspiratie via Answer the Public

Vind je de informatie op deze website interessant, dan kan je me trakteren op een virtuele koffie via https://petje.af/blogschrijver.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliatelinks. Dit kost je niets, maar telkens je iets koopt via een affiliatelink op deze website, krijg ik een kleine vergoeding. Wil je meer weten over affiliatelinks, lees dan deze blogpost: geld verdienen met bloggen: affiliatemarketing
Over de auteur 

Bo Vickery is een auteur die in eigen beheer boeken publiceert. Door haar lezers wordt ze de Belgische Dan Brown genoemd. Ben je nieuwsgierig? Lees meer op de pagina Over mij.

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Waar haal ik bloginspiratie?

Tags

bloginspiratie, blogtips

Cursus onweerstaanbaar bloggen

Wil je zelf onweerstaanbaar bloggen? Wil je zelf waarover de cursus gaat? Geen kant-en-klare cursus, maar een cursus die groeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor mijn cursus 'Onweerstaanbaar bloggen'?


Ontvang gratis unieke tips van Blogschrijver!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email": "E-mailadres ongeldig", "url": "Website-adres ongeldig", "verplicht": "Verplicht veld ontbreekt"}
>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial