Ik bouw verhalen, jij spaart tijd

Originele copywriting

april 3

Waar vind ik gratis Chrome-extensies voor SEO?

Als je hoger wilt scoren in Google, moet je aandacht schenken aan SEO of zoekmachine optimalisatie. Met andere woorden: proberen zo hoog mogelijk te geraken in Google. Je hebt hiervoor een heleboel gratis tools. Zoals gratis chrome-extensies. Hieronder een overzicht van gratis chrome-extensies die je het leven gemakkelijker maken:

1. Mozbar

Gratis en betalend.

Met de Mozbar kan je voor elke pagina statistieken opvragen. Je vindt er informatie over pagina-autoriteit en domeinautoriteit van 0 tot 100. Ook het aantal verwijzende domeinen en backlinks kan je zien. Je krijgt ook suggesties voor het optimaliseren van elementen op je pagina. Je kan de extensie gratis toevoegen aan Chrome.

2. SEO Peek

Gratis.

Met SEO Peek krijg je op een vlugge manier een overzicht van een aantal elementen op de websitepagina: de titel (heading 1), meta beschrijving, meta titel, enzovoort….

Een voorbeeld van de website Wiseo (als je informatie zoekt over SEO, is dit de website waar je terecht kan).

SEOPeek


3. SEO Minion

Gratis

Ik gebruik deze SEO tool, SEO Minion, veel voor mijn website. Om te kijken of alle links werken, ik de metabeschrijving niet vergeten ben, maar ook om via de SERP preview te kijken via een simulatie waar mijn pagina in Google zou staan als ik iets verander aan bijv. de titel. Via SERP locatiecontrole kijk ik soms eens of er in het buitenland artikels bestaan over een onderwerp die hoog scoren. Je kan daaruit inspiratie putten om zelf hoger te komen in Google.


4. Ubersuggest

Gratis.

Via de gratis Chrome-extensie van Ubersuggest kan je allerlei informatie rond zoekwoorden vinden. Je krijgt een lijst met domeinautoriteit, het aantal zoekwoorden waarvoor een website in Google rankt, het maandelijks verkeer, aantal backlinks, een overzicht van het verkeer over een bepaalde periode, de toppagina's per land, enzovoort. 


5. Mangools (de SEO Chrome extensie)

Gratis en betalend.

Ik heb zelf een Mangools account, maar je kan ook gratis de Mangools extensie toevoegen aan je Chrome zoekbalk via een extensie. Je krijgt er een SEO-analyse. Op de website van Mangools wordt het verschil uitgelegd tussen gratis en betalend. Omdat ik een betalende account heb, kan ik de domeinautoriteit, pagina-autoriteit, backlinks, keywords en on page SEO bekijken. Je kan ook rank tracking zien zodat je niet meer naar je Mangoolsaccount moet gaan om dit te bekijken.

Hieronder een voorbeeld van de website Blogtrommel (website met waardevolle informatie voor bloggers).

Mangools SEO Extension

Mangools SEO Extension

6. Fatrank

Gratis

Via de gratis extensie van Fatrank in Chrome, kan je zien per zoekwoord en land zien hoe hoog de website waarop je staat rankt in Google.  Zo kan je zien op welke zoekwoorden je goed scoort en op welke niet. 


7. SEOQuake

Gratis en betalend.

SEOQuake is een extensie aangebode door SEMrush. Je krijgt enkele gratis functies. Ik heb geen account bij SEMrush, dus zal ik enkel de gratis functies opsommen. Het spreekt vanzelf dat als je een betalende account hebt, je meer mogelijkheden hebt.

Gratis is:

  • Overzicht van onpage SEO
  • Geschat cijfer geïndexeerde pagina’s in de zoekmachines met geschat zoekmachineverkeer
  • Analyse keyword density
  • Overzicht interne en externe links
  • Vergelijker SEO van andere websites

Hieronder een beeld hoe het eruit ziet als je SEOQuake gebruikt. Ik heb dit gedaan bij Blogacademie (zeer mooie site over bloggen)

SEOQuake


8. Trends everywhere

Gratis

Voor elke Google zoekopdracht krijg je via Trends Everywhere rechtstreeks de informatie uit Google Trends. Zo kan je zien welke zoekwoorden populair zijn en welke minder.


9. Google Serp Counter

Gratis

Hiermee zie je op welke positie jouw website staat. SERP of Search Engine Results Page toont de lijst met de meest relevante websites volgens een zoekwoord dat je hebt ingetikt. Hoe hoger in de lijst, hoe meer bezoekers je website zien.

10. Similarweb

Gratis

Via de gratis extensie van Similarweb kan je jouw markt verkennen en het verkeer van je concurrenten bekijken. Net als de zoekwoorden, de mate van engagement van de bezoekers, enzovoort....


11. SemrushRank

Gratis en betalend

De extensie van de SEO-website Semrush. Gratis voor de eerste 10 opzoekingen. Daarna moet je betalen.  Je moet je wel registreren vooraleer je een opzoeking kan doen. 

12. Robots Exclusion Checker

Gratis

Hiermee kan je zien of jouw pagina door Google kan opgenomen worden in de zoekresultaten. In vakjargon heet dit indexeren.  Als het icoontje rood is, heb je een probleem. Gelukkig vertelt de extensie wat je probleem is. Is het icoontje groen, dan is alles ok.13. Ayima Redirect Path

Gratis

Ayima Redirect Path is er om te kijken of er redirects of doorverwijzingen zijn en deze te controleren op loops.


14. Linkclump of Multilinks

Gratis

Dit zijn handige tools om alle links van een webpagina te halen zonder dat je de tekst mee krijgt. Gemakkelijk als je alle links uit een blogartikel wilt kopiëren. Als je Firofox gebruikt als browser is het Multilinks, maar ook in Chrome heb je deze extensie beschikbaar.


15. Location Guard

Gratis

Wil je soms je locatie verbergen? Of doen alsof je ergens anders bent om je zoekresultaten te zien in andere steden of landen.

Deze video legt het uit:

16. Scraper

Gratis

Hiermee kan je stukjes van een webpagina scrapen. Gemakkelijk om zoeksuggesties te vinden via Pinterest of Google afbeeldingen. In dit blogbericht 'hoe vind ik zoekwoorden via scraper' vind je meer uitleg hierover.


17. Whatruns & Builtwith technology profiler

Gratis

Hiermee kan je details krijgen over de website die je bezoekt waarmee deze website gebouwd is. Builtwith is meer uitgebreid dan Whatruns. Hieronder zie je het voorbeeld bij de website Frankwatching (een aanrader deze website voor online tips & trics), wat je te zien krijgt.

whatruns

whatruns

Builtwith

Builthwith

Online resultaten nodig?

Geen tijd?


Als je:

Verkoop, verkeer, leads,

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.


Over de auteur

Bo Vickery

Bo is selfpublishing auteur en SEO-gericht copywriter vol creativiteit. Wie meer wilt weten, leest over mij of dit blogbericht.

Maar eigenlijk ben ik niet belangrijk, maar jij.

Tags

Woorden zijn belangrijk

Workshop:

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Websitebezoekers blijven maar 10 tot 20 seconden op jouw website. 97% leest enkel de titels om te beslissen of ze verder lezen. Hoe zijn jouw titels?

Wil je jouw websitebezoekers verleiden met onweerstaanbare titels? Wil je een antwoord op je vragen die je hebt over je website? Een cursus die meegroeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt. Ontdek de geheime verkoopcode.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor deze workshop

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken?

Doe zoals Isaac Newton:

leer bij in periodes van pandemie met gratis waanzinnige tips om je website te verbeteren

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. 

Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest?

Wat als je deze tijd zou gebruiken om je website te verbeteren? 
O ja, wil je op reis en in zijn voetsporen treden, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

Dus gebruik deze quarantaine om te bloggen en te schrijven met waanzinnige gratis tips van Blogschrijver op de eerste van de maand om je maand goed te starten. 

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial