Ik bouw verhalen, jij spaart tijd

Originele copywriting

maart 31

Via welke websites kan ik infographics of infografieken maken?

Een infographic maker of infografiekmaker is een website waarop je gemakkelijk een aantal gegevens op een visueel aangename manier kan tonen in een afbeelding. Infographics zijn gemakkelijk deelbaar via sociale media. Tenminste wanneer ze goed gemaakt zijn.

Maar via welke websites kan ik infografieken nu maken?

1. Canva

Prijzen: gratis, Canva Pro: 109,99 €/jaar, Canva Onderneming: 27 €/maand/jaar
Andere mogelijkheden: infographics, logo’s, quotes, collage, coverfoto’s, enz…

Canva is de gemakkelijkste all-inclusive tool op deze lijst. Meestal gebruikt om  afbeeldingen te vinden, ze aan te passen, ze te gebruiken voor quotes of covers. Canva heeft ook templates voor sociale media die het gemakkelijk maken om jou zichtbaar te maken op sociale media. Of het nu gaat om een banner, een cover, een advertentie, enzovoort…  Maar op Canva vind je dus ook infographics.

2. Venngage  

Prijzen: gratis, premium   19 dollar per maand per gebruiker of business 49 dollar per maand per gebruiker
Andere mogelijkheden: infographics, collages, coverfoto’s, enzovoort…

Venngage biedt gratis accounts, maar ook betalende. Het is gemakkelijk om met Venggage eigen infographics te maken en te delen. Kies gewoon een thema, verander de tekst en de data, voeg sommige graphics in en deel. In het begin wordt er gevraagd welke infographics je zoekt. Op basis daarvan worden je voorbeelden getoond.

Hieronder zie je in een video de mogelijkheden:

Meer tutorials vind je op het videokanaal van Venngage waar je naartoe kan gaan via deze link.

3. Infogram

Prijzen: gratis, pro 19 dollar per maand, business 67 dollar per maand, team 149 dollar per maand.
Andere mogelijkheden: logo's

Infogram is een tool van hoge kwaliteit om data te illustreren en gebruiksvriendelijke infographics te maken voor je publiek. Er zijn veel mogelijkheden die gratis zijn, maar als je een volledige toegang wilt, dan heb je een betalende account nodig. Interactieve kaarten zijn bijvoorbeeld betalend. Op het kanaal van Infogram op Youtube kan je bekijken of deze infographics tool iets voor jou is. Het is een drag & drop systeem. Het werkt wel maar als je ingelogd en dus geregistreerd bent.

Hieronder vind je een introductievideo van Infogram die de mogelijkheden toont.

4. Piktochart

Prijzen: gratis, pro 29 dollar/maand (jaarlijkse betaling is goedkoper), team 99 dollar/maand, (jaarlijks plan is goedkoper)
Andere mogelijkheden: afbeeldingen aanpassen, logo’s

Piktochart heeft veel designmogelijkheden die gratis zijn. Zowel voor beginners als experts. Deze tool wordt vaak gebruikt door grotere organisaties. Als je start, dan heb je genoeg mogelijkheden met het gratis plan. Je hebt 7 thema's die gratis zijn. Je kunt onderdelen slepen en neerzetten of wegklikken. De keuze inzake lettertypes, kleuren en vormen is groot. Wat je gemaakt hebt kan je exporteren om te plakken op je website. 

Op het videokanaal met tutorials kan je zien hoe het werkt via deze link.

5. Visme

Prijzen: gratis, standaard 15 dollar/maand (jaarlijks te betalen), business 29 dollar/maand, (jaarlijks te betalen).Andere mogelijkheden: afbeeldingen aanpassen, banners, gif maken, achtergronden Zoom,…

Opnieuw een handige tool om infographics te creëren. De betalende versies bieden meer mogelijkheden dan de betalende. Hun videokanaal biedt inspiratie wat je kan doen met Visme, het is via deze link te bekijken. 

Een kennismakingsvideo van Visme kan je hieronder bekijken.

6. Ease.ly

Prijzen: gratis, student 2 dollar per maand, individueel 4 dollar per maand, business 5 dollar per maand.
Andere mogelijkheden: geen

De gratis versie heeft beperkte mogelijkheden, maar zelfs dan nog is het een goede tool om te gebruiken om een infographic te maken zonder dat je geld moet uitgeven. Het videokanaal van Ease.ly vind je via deze link.

Een welkomvideo van hun kanaal met meer uitleg kan je hieronder bekijken.

7. Vizual.ly

Vizual.ly bied je de mogelijkheid (gratis) om je curriculum vitae om te vormen tot een infographic. Zo kan je origineel uit de hoek komen om meer kans te maken op aanwerving.


Weet je nog een interessante tool voor infografieken?

Laat het weten via mail of via onderstaand formulier 'heb je een suggestie om deze webpagina of blogpost te verbeteren of aan te vullen?' Je kan ook altijd in de commentaar een opmerking achterlaten. Bedankt!


Online resultaten nodig?

Geen tijd?


Als je:

Verkoop, verkeer, leads,

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.


Over de auteur

Bo Vickery

Bo is selfpublishing auteur en SEO-gericht copywriter vol creativiteit. Wie meer wilt weten, leest over mij of dit blogbericht.

Maar eigenlijk ben ik niet belangrijk, maar jij.

Tags

Woorden zijn belangrijk

Workshop:

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Websitebezoekers blijven maar 10 tot 20 seconden op jouw website. 97% leest enkel de titels om te beslissen of ze verder lezen. Hoe zijn jouw titels?

Wil je jouw websitebezoekers verleiden met onweerstaanbare titels? Wil je een antwoord op je vragen die je hebt over je website? Een cursus die meegroeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt. Ontdek de geheime verkoopcode.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor deze workshop

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken?

Doe zoals Isaac Newton:

leer bij in periodes van pandemie met gratis waanzinnige tips om je website te verbeteren

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. 

Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest?

Wat als je deze tijd zou gebruiken om je website te verbeteren? 
O ja, wil je op reis en in zijn voetsporen treden, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

Dus gebruik deze quarantaine om te bloggen en te schrijven met waanzinnige gratis tips van Blogschrijver op de eerste van de maand om je maand goed te starten. 

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial