Ik bouw verhalen, jij spaart tijd

Originele copywriting

april 16

Via welke websites kan ik (gratis) een logo maken?

Logo’s zijn belangrijk. Ze bepalen het eerste beeld van jouw merk, onderneming of website. Ze worden gezien door  je doelpubliek waardoor het verstandig is om een beetje geld te besteden aan het laten maken van een logo. Maar niettemin, wil ik ook enkele websites opsommen waar je gratis een logo kan maken. Als je echter een uniek logo wilt, dan kies je beter voor een professioneel logo.

Bij welke websites kan ik terecht voor een professioneel logo?

Als je een professioneel logo wilt, heb je twee mogelijkheden:

  • Fiverr: hier vind je allerlei internationale designers. Je kan hier goedkoop door een designer een logo laten maken. Je moet gewoon iemand uitkiezen. Via deze link kom je terecht op de logopagina van Fiverr om designers te vinden.
  • 99designs: dit is ook een website met internationale designers, maar hier kan je niet enkel 1-op-1 werken met een designer, maar ook een wedstrijd lanceren waarbij verschillende designers een logo ontwerpen voor jou en jij moet kiezen. Je kan zelfs een poll organiseren bij vrienden, familie, collega’s die kunnen stemmen op de ingediende ontwerpen. Via deze website is het wel duurder dan via Fiverr, maar je hebt de keuze als je zelf geen idee hebt hoe je logo eruit moet zien (je moet wel enkele instructies geven en logo’s aanduiden die de stijl weergeven die je zoekt zodat de designers een logo kunnen ontwerpen naar jouw smaak). Via deze link ga je naar 99designs.

Hoe kan ik zelf gratis gemakkelijk een logo maken?

Je kan ook zelf een logo proberen maken. Je kan dit doen met templates via een aantal websites die over allerlei afbeeldingen en templates  beschikken waaruit je kan kiezen en zelf mee aan de slag kan gaan. In de meeste gevallen kan je gratis al zelf iets maken, wil je meer opties, dan zal je een bedrag moeten betalen of een abonnement moeten aangaan.

1. Canva

Prijzen: Gratis - Canva Pro: 109,99 €/jaar, Canva Onderneming: 27 €/maand/jaar Andere mogelijkheden: infographics, logo’s, quotes, collage, coverfoto’s, enz…

Canva is een fantastische website waar je van alles zelf kan maken: bookcovers, instagram-, facebook- of pinterestbanners en berichten. Afbeeldingen, quotes, noem het op, je kan het allemaal maken. Dus ook met grafische elementen die in Canva zitten een logo te maken.

2. LogoGarden

Prijzen: gratis, maar als je een iets professioneler logo wilt dat voor jou gemaakt wordt, is de prijs 39 dollar (startprijs)Andere mogelijkheden: geen

Met Logogarden kan je snel en gratis een logo maken met illustraties die je gewoon kan plakken. Voor 39 dollar kan je een logo laten maken door hun designteam.

3. LogotypeMaker

Prijzen: gratis, basis 1,99 euro per maand, Premium 4,99 euro per maand (jaarlijks te betalen)Andere mogelijkheden: geen

Je vindt op deze website van LogotypeMaker verschillende lettertypes, illustraties en speciale effecten. In de gratis versie kan je enkel logo’s die niet aanpasbaar zijn downloaden.

4. Ucraft

Prijzen: gratis
Andere mogelijkheden: aanpassing afbeeldingen

Deze website is geschikt om gratis logo’s te maken die moeten dienen voor een website. Je kan wel add-ons kopen om meer tools te krijgen om afbeeldingen aan te passen. Een video hoe het werkt:

5. Logaster

Prijzen: Gratis – van 19,99 euro tot 89,99 euro.Andere mogelijkheden: geen.

Logaster is een gratis tool waar je meerdere versies kan maken van logo’s of productdesigns. Eén klein logo kan je gratis maken en downloaden. Als je zelf een afbeelding wilt uploaden, dan kan dit enkel voor kleine afbeeldingen. Wil je meer, dan moet je upgraden en betalen.

Online resultaten nodig?

Geen tijd?


Als je:

Verkoop, verkeer, leads,

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.


Over de auteur

Bo Vickery

Bo is selfpublishing auteur en SEO-gericht copywriter vol creativiteit. Wie meer wilt weten, leest over mij of dit blogbericht.

Maar eigenlijk ben ik niet belangrijk, maar jij.

Tags

Woorden zijn belangrijk

Workshop:

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Websitebezoekers blijven maar 10 tot 20 seconden op jouw website. 97% leest enkel de titels om te beslissen of ze verder lezen. Hoe zijn jouw titels?

Wil je jouw websitebezoekers verleiden met onweerstaanbare titels? Wil je een antwoord op je vragen die je hebt over je website? Een cursus die meegroeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt. Ontdek de geheime verkoopcode.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor deze workshop

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken?

Doe zoals Isaac Newton:

leer bij in periodes van pandemie met gratis waanzinnige tips om je website te verbeteren

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. 

Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest?

Wat als je deze tijd zou gebruiken om je website te verbeteren? 
O ja, wil je op reis en in zijn voetsporen treden, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

Dus gebruik deze quarantaine om te bloggen en te schrijven met waanzinnige gratis tips van Blogschrijver op de eerste van de maand om je maand goed te starten. 

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial