Tarieven SEO Copywriting

‘Wat kost het om een freelance tekstschrijver of copywriter teksten te laten schrijven?'

'Wat is de prijs van een blogartikel die aangepast is voor SEO?'

'Hoeveel budget moet ik voorzien om mijn webteksten te laten schrijven door een freelance SEO copywriter?’

Vele opdrachtgevers en ondernemingen willen graag een indicatie voordat ze contact durven nemen.

Als je een algemeen artikel zoekt over prijzen van freelance SEO copywriting, dat zal je hier niet vinden.

Want prijzen in copywriting verschillen.

Niet alle copywriters hebben voldoende kennis van SEO of hebben opleidingen gevolgd die specifiek gericht zijn op copywriting.

Prijzen in copywriting vergelijken is zoals het vergelijken van een trage gocart met een snelle Porsche.

Als je op zoek bent naar een trage gocart, dan vrees ik dat je hier aan het verkeerde adres bent.

Dan zoek je best een andere bestemming:

Wordt er een vaste prijs gegeven in deze tarievenlijst?

Het onderstaande lijstje heeft een indicatie, maar veel hangt ook af van het onderwerp, de research die nodig is, de aangeleverde informatie, een zoekwoordenonderzoek en de lengte die je wilt. 

Een kant-en-klare prijs geven is moeilijk, net zoals een kant-en-klare tekst bezorgen ook niet gemakkelijk is. 

Bedenk eens vooraf wat de prijs is die jouw onderneming of die jij betaalt om teksten te laten schrijven door eigen personeel of de uren die je spendeert aan zelf teksten  schrijven?

Teksten laten schrijven komt met een kostprijs, zowel in tijd als in geld.

Wat is de prijs die je bereid bent te betalen voor goede teksten op jouw website?

Of wil je een freelance copywriter zonder kennis van SEO die voor een habbekrats teksten schrijft?

Want het is de tekstschrijver die jouw onderneming leidt.

Aan jou de keuze.

Dit is mijn werkwijze

Waarom deze prijslijst voor een freelance tekstschrijver?

Louter een prijs op basis van het aantal woorden vind ik moeilijk.

Uiteindelijk wil ik vooral een goede, verstaanbare tekst voor jouw lezers. Als je schrijft, kan je als copywriter moeilijk vooraf bepalen hoeveel woorden er exact zullen nodig zijn: je moet bijvoegen, schrappen of bijschaven aan je tekst totdat hij lezers verleidt zodat ze doen wat gewenst is. Het is een werk dat ik vaak vergelijk met het maken van een houten beeld. Je begint met een blok hout en dat wordt, door veel geduld, een prachtig kunstwerk. Een kunstwerk van originele teksten gericht op SEO. Dat is toch wat jij verwacht?

Ik kan dan ook moeilijk zeggen dat een blogbericht exact x woorden zal zijn, daarom de marge van bijv. tussen 300-500 woorden. Schrijf ik meer woorden, zijn het er bijv. 600, dan betaal je niets extra.

Als je toch liever met een woordprijs of uurtarief werkt in plaats van een projectprijs, laat het me weten. Dan kan ik een voorstel doen. Maar bedenk wel dat een uurtarief niet alles zegt: als iemand zegt dat zijn uurtarief 40 of 50 euro is, maar die schrijft 3 uur aan een artikel, dan kost dat je 150 euro, terwijl iemand die er maar één uur over doet maar 65 euro per uur vraagt, maar 65 euro kost. Dus iemand kiezen op basis van een louter uurtarief is gevaarlijk.

Bovendien heb je, helaas dat ik het moet zeggen, tekstschrijvers of copywriters die geen enkele opleiding hebben gevolgd of die teksten vol fouten afleveren of SEO enkel kennen van één of andere gratis cursus. Copywriters die geen SEO-onderzoek doen, geen tools gebruiken om SEO op te volgen of AI-tools om de best scorende teksten te vinden. Als je kijkt op Google zullen de top copywriters die je vindt daarom niet de kwalitatieve zijn, maar de goedkope copywriters (bijv. 0,07 cent per woord, terwijl de prijzen tot 0,40 cent per woord gaan). De vraag is gewoon: wat wil jij: een goedkope copywriter of iemand die weet wat hij doet?

Wat zijn mijn tarieven voor SEO copywriting?

Het tarief voor copywriting is afhankelijk van research en lengte. Een eigen klantenportaal, een gedeelde Google Drive en ook een visueel element (infographic, aangepaste featured image bij Wordpress blogpost, ...) is inbegrepen.

Bij  grotere volumes zijn er aangepaste tarieven. Onderstaande tarieven zijn richtprijzen.

Vanaf 2 artikelen per maand is een blogabonnement interessant.  Zie de pagina met uitleg over het blogabonnement. 

De eerste opdracht krijg je 50 % en door de spaarkaart  is 10 teksten bestellen = 2 gratis teksten van gelijk aantal woorden. Als je nog een beetje publiciteit maakt voor mijn werk, dan krijg je de eerste maanden 5% korting (zie de uitleg op deze pagina).

 • Kort blogbericht (300-500 woorden) inclusief research, infographic en zoekwoordenonderzoek: vanaf € 200. Juridisch blogbericht is € 100 extra.
 • Normaal blogbericht (500-800 woorden) inclusief research, infographic en zoekwoordenonderzoek: vanaf € 225. Juridisch blogbericht is € 100 extra.
 • Lang blogbericht (800-1000 woorden) inclusief research, infographic en zoekwoordenonderzoek: vanaf € 250 Juridisch blogbericht is € 100 extra.
 • Uitgebreid blogbericht (2.000 woorden) inclusief research, infographic en zoekwoordenonderzoek: vanaf € 500. Per 1.000 woorden extra betaal je € 250. Juridisch blogbericht is € 100 extra.
 • Zoekwoordenonderzoek: vanaf € 350. Inzicht in de  zoekwoorden die het meest kans maken in vergelijking met jouw belangrijkste concurrentie.
 • Persbericht: € 250. Op basis van aangeleverde informatie.
 • Een korte webtekst (300-500 woorden) – prijs per pagina: vanaf € 200. 
 • Een webtekst van gemiddelde lengte (500-700 woorden) – prijs per pagina: vanaf € 225. 
 • Een lange webtekst (700-900 woorden) – prijs per pagina: vanaf € 250.
 • Een over ons-pagina: vanaf € 300.
 • Homepagina website: vanaf € 500.
 • Landingspagina (800-1200 woorden): vanaf € 300.
 • Uurtarief: € 65 – indien een uurtarief wordt overeengekomen voor bepaalde opdrachten.
 • Uurtarief juridische teksten: €85 – indien een uurtarief wordt overeengekomen voor bepaalde opdrachten.

Alle vermelde bedragen zijn inclusief btw en gelden voor het jaar 2022. Minimum factuurbedrag: € 250. Omdat mijn tijd kostbaar is, begin ik niet aan opdrachten die minder zijn.  Zie ook deze blogpost van Copywriter Collective over het verschil tussen goedkope copywriters en wat de gangbare prijs is voor een professionele copywriter.

Ga naar FAQ over SEO copywriting bij Blogschrijver.

Daarom zijn mijn diensten voor SEO copywriting niet voor:

 • de alles gratis-meegraaiers (een goede SEO copywriter is niet gratis, nee, geen 15 euro voor 1.000 woorden)
 • wie nu al vindt dat alle teksten op zijn website fantastisch zijn(als ik slechte teksten zie, dan heb ik soms de onweerstaanbare drang om er iets over te zeggen)
 • wie er niet van houdt om veel informatie te geven(ik schrijf teksten op het lijf van je onderneming, daarvoor is een goede briefing nodig)

De algemene voorwaarden die van toepassing zijn op deze opdrachten voor freelance copywriting en teksten schrijven  vind je via deze link.


>