Stel je wilt een boek schrijven. Je hebt het stiekem al altijd gedacht, maar nog nooit aan begonnen. Of er al eens aan begonnen, maar lang duurde het niet. Want kan je dat wel een boek schrijven? Zal dat wel een goed boek zijn?

Laat mij je al direct zeggen dat je dat kan een boek schrijven. Want iedereen kan schrijven. In je eigen stijl, je eigen woorden. Je moet er gewoon aan beginnen. En volhouden, doorzetten. Want het is hard werken, schrijven. Je moet bereid zijn er tijd aan te wijden. Tijd vrijmaken. Dus is de vraag eerst: ben je daartoe bereid? Nog niet denken aan hoe druk je leven nu is, maar stel je gewoon de vraag: wil ik tijd opofferen ergens anders om een boek te schrijven? Als het antwoord ja is, dan zal je ook tijd vinden.

Op deze pagina vind je meer tips over het schrijven van een boek of gewoon het schrijven, want ook bloggen is schrijven, die je kunnen inspireren en verder op weg helpen. Want een boek schrijven is gewoon leuk, uitdagend en spannend. Een avontuur waar je aan begint, maar niet weet waar het eindigt. Dus waarom zou je er niet aan beginnen?

Kijk ook eens bij de tips van bekende schrijvers. Gewoon om je onder te dompelen in de magie van de schrijver. Je zal merken dat je automatisch in een soort schrijversmodus terecht komt. Dat het begin te kriebelen. Neem eventjes tijd en duik verder in deze website. O ja, als je over enige tijd je boek geschreven hebt, laat het dan eens weten? Altijd leuk om te horen dat iemand zijn eigen werkstuk, zijn eigen boek op de markt heeft gebracht. Veel succes!

(pagina in opbouw)

Starten met schrijven
Schrijftools
Schrijfbasis

Foto: Katherine Famer via Unsplash

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken? 

Lees gratis unieke tips van Blogschrijver over bloggen en schrijven. 

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest? Dit is de ideale tijd om bij te leren. O ja, wil je in zijn voetsporen treden als je terug mag reizen, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

>