Over mij

Je bent nieuwsgierig, je wilt weten wie Blogschrijver is. 

Begrijpelijk, want als je me toch wilt inhuren als copywriter, ondanks mijn waarschuwing om dit niet te doen, tenzij je echt originele teksten wilt, dan is dat zoals een sollicitatie.

Dus stel ik mij op deze pagina voor. 

Alleen zijn er twee personen die ik moet voorstellen. Wie ik was voor een burn-out (Vicky Boerjan) en wie ik nu ben.Daarvoor kan ik mijn pseudoniem als auteur gebruiken: Bo Vickery

Dus laat mij jou eerst op reis nemen op mijn levensreis die ik de eerste 45 jaar van mijn leven heb ondernomen. Dat is de reis die je hieronder ziet en de rugzak van ervaringen, kennis en herinneringen die ik met mij meedraag als schrijver, verhalenverteller, spreker en copywriter. 

Wil je weten wie ik ben nu, dan moet je eerst deze ontdekkingsreis volgen om te ontdekken waar je waar je normaal meer in geïnteresseerd bent: Bo Vickery

curriculum vitae

In 2017 was ik aanbeland bij het eiland burn-out. Een eiland waar je tijd hebt om na te denken als een Robinson Crusoe die zichzelf beter leert kennen voor de terugkeer naar de maatschappij.

Ik besloot één wens uit te voeren die ik al altijd had: een thriller schrijven in de stijl van Dan Brown, de film Seven en geïnspireerd door de vele detectiveseries die ik al heel mijn leven bekijk.  Een soort mysterieuze Pieter Aspe zijn.

Dus husselde ik de letters van mijn naam door elkaar, net zoals mijn leven door elkaar was geschud. Het zou niet de laatste keer dat ik geschud werd, wist ik toen veel. Ik werd vanaf nu auteur Bo Vickery met een website www.bovickery.eu. Wist ik toen dat dit meer zou worden dan gewoon een hobbyprojectje.

Want na een eerste thriller Niets is wat het lijkt. Het witte dorp, komt er nu een reeks Niets is wat het lijkt. De schrijfmicrobe heeft me goed te pakken en hoe.

Ik kreeg in 2020 echter onverwacht een nieuwe aardbeving te verwerken waarbij mijn leven nog maar eens dooreengeschud zou worden. Ik had een zware hersenschudding met whiplash. 

Enkele maanden duisternis, neerliggen, geen licht kunnen verdagen, niet op de pc kunnen werken, voor een schrijver dus horror. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik begon een jeugdboek in te spreken: De krummelingen met speciale spraaksoftware van Dragon met de hulp van de Nederlandse onderneming Cedere.

Niet enkel een jeugdboek, maar ik had daar in de donkerte van mijn slaapkamer ook tijd om te praten over bloggen en schrijven, wat ik het liefste doe. Het onverwachte begin van deze website www.blogschrijver.be met spraakherkenning. Ik wilde alles delen wat ik wist over bloggen en schrijven. Dat was gemakkelijk om in te spreken. Maar waarom al die teksten op een hobbywebsite plaatsen? Waarom zou ik er niet mijn beroep van maken?

Zodra het beter ging,  begon ik online-opleidingen te volgen over schrijven, marketing, SEO. Ik was al gestart met het lezen van allerlei boeken. Want wees eens eerlijk: als je succes wilt hebben in deze digitale wereld, leer je het meeste buiten de school. Het deed me beseffen dat de ongeletterden in de volgende jaren niet de mensen zullen zijn die niet kunnen lezen of schrijven, maar zij die niet meer leren, veranderen en "ontleren". De wereld is voor zij die zich aanpassen aan de omstandigheden. Zelfs al zijn die omstandigheden tijdelijk. 

Toen mijn mama tijdens enkele maanden drie beroertes kreeg en ik noodgedwongen de mantelzorg op mij nam, besloot ik Blogschrijver nog verder te professionaliseren en ook mijn schrijf- en creatief talent in te zetten als copywriter. Want hoe moeilijk de omstandigheden het je ook maken, er is altijd een oplossing. Niet de situatie telt, wel hoe je er mee omgaat.

Maar nu denk je wellicht waarom zou ik een beroep doen op Bo Vickery als blogschrijver?

Welke kennis, talenten en ervaring heeft zij om mijn copywriter te zijn?

Wel laat mij je verder meenemen op deze ontdekkingsreis in 2017 waar ik met mijn rugzak klaar stond om te vertrekken voor het tweede deel van mijn levensreis.

Volg je mee?

curriculum vitae Bo Vickery

Curriculum vitae Bo Vickery

Daar sta ik nu. Op het eiland Blogtopia (wat dit is vind je via deze link terug) met de berg Schrijftopia (lees hier meer over). Met mijn rugzak zwaar geladen.

Zo zwaar, dat ik een beetje van het materiaal uit mijn rugzak kwijt wil om te delen met jullie. Dat is het doel van deze website: startende bloggers, startende schrijvers en ondernemingen  helpen met tips over bloggen en schrijven. Maar niet enkel dat, ook zelf teksten schrijven voor het web voor wie zelf geen inspiratie heeft.

Dus is mijn vraag: wil jij met mij in zee gaan om samen het tekstschrijven naar een ander niveau te tillen?

Zo ja, ontdek de mogelijkheden om te reizen en boek een aftoetsgesprek.  Als je goede teksten wilt van een copywriter is de briefing zeer belangrijk. Want hoe kan ik teksten schrijven als ik niet weet wat het verhaal is van je onderneming? Dus weet dat de input ook van jou zal komen. Een goede briefing zorgt voor goede teksten.

Als het klikt, gaan we samen op reis voor een betere website.


Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken? 

Lees gratis unieke tips van Blogschrijver over bloggen en schrijven. 

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest? Dit is de ideale tijd om bij te leren. O ja, wil je in zijn voetsporen treden als je terug mag reizen, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

>