Ik bouw verhalen, jij spaart tijd

Originele copywriting

juli 14

Op welke sites kan ik inspiratie vinden?

Er zijn verschillende websites en blogs waar je veel inspiratie kan vinden.

1.Ted talks

Ik heb al veel inspirerende ted talks gezien. Ted talks vind je op Youtube. Hun tag is “Ideas worth spreading”, dat dekt volledig de lading. Je kan het zo instellen dat je een mail krijgt wanneer er een nieuwe ted talk is die je interesseert. Hieronder vind je de ted talk van Mena Trott die aan de wieg stond van het bloggen (duur: 16 min.). Gewone mensen hun leven laten delen is de sleutel om een meer vriendelijker, meer verbonden wereld te creëren. Gelijk heeft ze, dus nu twijfel je toch niet meer dat bloggen goed is?

 

 

2. Quora

Quora is een communityplatform. Op dit platform stellen mensen vragen over allerlei onderwerpen. Je moet eerst aanduiden waar je interesses liggen en een taalkeuze maken. Je kan een vraag stellen waarover je dan blogt. Of je kan kijken welke vragen er gesteld worden om dit te nemen als onderwerp voor je blog. Je kan het ook zo instellen dat je regelmatig een mail krijgt van Quora

 

3. Flipboard

Op Flipboard kan je elke dag nieuws lezen over allerlei onderwerpen zodat je altijd op de hoogte bent van de niche waarin je blogt. Opnieuw kan je hier je voorkeuren aanduiden, maar in veel minder categorieën als bij Quora. Je krijgt dan elke dag een soort magazine waarin je kan lezen wat je interesseert. Visueel is het een pareltje door de mooie foto’s. De informatie komt van allerlei websites wereldwijd.

 

4. Google Search Alerts

Via Google Search Alerts kan je woorden invoeren waardoor je een melding krijgt telkens er iets nieuws over het onderwerp dat je zoekt op het  internet verschijnt. Zo kan je altijd actueel zijn in je blogpost in de niche waarover je schrijft. Handig als je wilt weten wat mensen op internet over jou vertellen of als ze naar jouw website doorverwijzen. Je kan zo alles volgen over het onderwerp of de niche van jouw blog. Op deze manier stimuleer je jouw inspiratie. 

 

5. Pinterest

Pinterest is bij de meeste internetters wel bekend. Een prikbord zoals je in je keuken zou hangen met allerlei dingen die je interesseren. Achter elke pin zit een website of blogpost. Je kan via Pinterest ook zoeken wat er populair is. Handig om te weten als je blogt. Pinterest is eigenlijk niet meer of minder dan een inspiratiebord.

 

6. Brainpickings

Als je van taal en gedichten (Engelstalig) houdt, is dit iets voor jou. Een website die volledig gaat over schrijvers, taal en poëzie. Met soms een vleugje psychologie, filosofie en geschiedenis. Je kan je inschrijven op een zondagse en een midweekse nieuwsbrief. Ik volg Brainpickings al jaren. Het is de moeite als je graag onderduikt in taal, literatuur en poëzie.

 

7. Yahoo answers

Opnieuw een platform waar je vragen kan stellen. Je kan ook zelf zoeken op alle vragen die over een bepaald onderwerp gesteld zijn geweest. Je kan er zelfs de beurs op volgen. Ik heb wel eerder een voorkeur voor Quora.

 

8. Reddit

De visvijver van veel kranten en magazines. Naargelang een artikel interessant wordt gevonden of niet, rankt het hoger in Reddit. Je kan je aansluiten bij een community die jouw interesses deelt. Je kan zelf posten of een eigen community stichten. 

 

9. Refind

Via Refind kan je elke dag  de 10 meest relevante artikels van het internet laten doorsturen rond onderwerpen die je interesseren. Er is ook een handige app. Je kan artikels uit buitenlandse kranten en magazines ook bewaren of op het lijstje zetten om later te lezen.

 

10. Brittanica

De Encyclopedia Brittanica  is zoals het woord het zelf zegt, een soort digitale encyclopedia. Je vindt er niet enkel dingen uit de encyclopedie, maar ook artikels die gepost zijn rond een bepaald onderwerpen. Er zijn ook video’s te bekijken. Je kan je inschrijven op een nieuwsbrief en dan krijg je elke morgen een aantal artikels, o.a. wat er die dag in de geschiedenis is gebeurd. Dat kan inspiratie bieden voor je blog. 

 

Je hebt wellicht nog websites waar je inspiratie kan op doen, dit zijn diegene die ik het meest gebruik.

Maar je kan nog dingen doen om te weten wat mensen zoeken, zoals vragen stellen op internetfora over je onderwerp. Dan kan je nog meer bloggen volgens wat je lezers wellicht willen. Je kan eventueel ook een expert in je onderwerp interviewen. Inspiratie is overal, je moet ze alleen weten te vinden en te bewaren.

Uit je eigen leven, zelfs uit je frustraties en je problemen kan je inspiratie putten, dan komt de creativiteit nog het meest kijken. Kijk maar hoe creatief sommige mensen zijn omgegaan met de lockdown wegens het coronavirus. Luister naar je creativiteit die in je opkomt. Zeker als je het moeilijk hebt. Want in problemen, in frustraties, in moeilijke dingen, niet in de gemakkelijke dingen, ligt de kans om te groeien, ook als blogger of schrijver. Luister maar naar het advies van Tim Hartford (15:15) in onderstaande Tedtalk.

Foto bij dit blogbericht: Jon Tyson via Unsplash

Online resultaten nodig?

Geen tijd?


Als je:

Verkoop, verkeer, leads,

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.


Over de auteur

Bo Vickery

Bo is selfpublishing auteur en SEO-gericht copywriter vol creativiteit. Wie meer wilt weten, leest over mij of dit blogbericht.

Maar eigenlijk ben ik niet belangrijk, maar jij.

Tags

Woorden zijn belangrijk

Workshop:

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Websitebezoekers blijven maar 10 tot 20 seconden op jouw website. 97% leest enkel de titels om te beslissen of ze verder lezen. Hoe zijn jouw titels?

Wil je jouw websitebezoekers verleiden met onweerstaanbare titels? Wil je een antwoord op je vragen die je hebt over je website? Een cursus die meegroeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt. Ontdek de geheime verkoopcode.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor deze workshop

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken?

Doe zoals Isaac Newton:

leer bij in periodes van pandemie met gratis waanzinnige tips om je website te verbeteren

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. 

Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest?

Wat als je deze tijd zou gebruiken om je website te verbeteren? 
O ja, wil je op reis en in zijn voetsporen treden, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

Dus gebruik deze quarantaine om te bloggen en te schrijven met waanzinnige gratis tips van Blogschrijver op de eerste van de maand om je maand goed te starten. 

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial