juli 14

Op welke sites kan ik inspiratie vinden?

Er zijn verschillende websites en blogs waar je veel inspiratie kan vinden.

1.Ted talks

Ik heb al veel inspirerende ted talks gezien. Ted talks vind je op Youtube. Hun tag is “Ideas worth spreading”, dat dekt volledig de lading. Je kan het zo instellen dat je een mail krijgt wanneer er een nieuwe ted talk is die je interesseert. Hieronder vind je de ted talk van Mena Trott die aan de wieg stond van het bloggen (duur: 16 min.). Gewone mensen hun leven laten delen is de sleutel om een meer vriendelijker, meer verbonden wereld te creëren. Gelijk heeft ze, dus nu twijfel je toch niet meer dat bloggen goed is?

2. Quora

Je moet eerst aanduiden waar je interesses liggen en een taalkeuze maken. Op het communityplatform kan je vragen stellen. Je kan een vraag stellen waarover je dan blogt.

3. Flipboard

Opnieuw kan je hier je voorkeuren aanduiden, maar in veel minder categorieën als bij Quora. Je krijgt dan elke dag een soort magazine waarin je kan lezen wat je interesseert. Visueel is het een pareltje door de mooie foto’s.

4. Google Search Alerts

Via Google Search Alerts kan je woorden invoeren waardoor je een melding krijgt telkens er iets nieuws over dat onderwerp op internet verschijnt. Zo kan je altijd actueel zijn in je blogpost in de niche waarover je schrijft. Handig als je wilt weten wat mensen op internet over jou vertellen of als ze naar jou doorverwijzen.

5. Pinterest

Pinterest is bij de meeste internetters wel bekend. Een prikbord zoals je in je keuken zou hangen met allerlei dingen die je interesseren. Achter elke pin zit een website of blogpost. Je kan via Pinterest ook zoeken wat er populair is. Handig om te weten als je blogt.

6. Brainpickings

Als je van taal en gedichten (Engelstalig) houdt, is dit iets voor jou. Een website die volledig gaat over schrijvers, taal en poëzie. Met soms een vleugje psychologie, filosofie en geschiedenis. Je kan je inschrijven op een zondagse en een midweekse nieuwsbrief. Ik volg Brainpickings al jaren.

7. Yahoo answers

Opnieuw een platform waar je vragen kan stellen. Je kan ook zelf zoeken op alle vragen die over een bepaald onderwerp gesteld zijn geweest. Je kan er zelfs de beurs op volgen. Ik heb wel eerder een voorkeur voor Quora.

8. Reddit

De visvijver van veel kranten en magazines. Naargelang een artikel interessant wordt gevonden of niet, rankt het hoger in Reddit. Je kan je aansluiten bij een community die jouw interesses deelt. Je kan zelf posten en een eigen community stichten.

9. Refind

Via Refind kan je elke dag je de 10 meest relevante artikels van het internet laten doorsturen rond onderwerpen die je interesseren. Er is ook een handige app. Je kan artikels uit buitenlandse kranten en magazines ook bewaren of op het lijstje zetten om later te lezen.

10. Brittanica

De Encyclopedia Brittanica waar je op verschillende onderwerpen kan zoeken. Je vindt er niet enkel dingen uit de encyclopedie, maar ook artikels die gepost zijn rond een bepaald onderwerpen. Er zijn ook video’s te vinden. Je kan je inschrijven op een nieuwsbrief en dan krijg je elke morgen een aantal artikels, o.a. wat er die dag in de geschiedenis is gebeurd.

Je hebt wellicht nog websites waar je inspiratie kan op doen, dit zijn diegene die ik het meest gebruik. Maar je kan nog dingen doen, zoals vragen stellen op fora over je onderwerp. Dan kan je nog meer bloggen volgens wat je lezers wellicht zoeken. Je kan eventueel een expert in je onderwerp interviewen. Inspiratie is overal, je moet ze alleen weten te vinden en te bewaren.

En uit je eigen leven, zelfs uit je frustraties en je problemen kan je inspiratie putten, dan komt de creativiteit nog het meest kijken. Kijk maar hoe creatief sommige mensen zijn omgegaan met de lockdown wegens het coronavirus. Luister naar je creativiteit die in je opkomt. Zeker als je het moeilijk hebt.Want in problemen, in frustraties, in moeilijke dingen, niet in de gemakkelijke dingen, ligt de kans om te groeien, ook als blogger of schrijver. Luister maar naar het advies van Tim Hartford (15:15).

Quote: Theysaidso
Foto: Jon Tyson via Unsplash

Lees ook bij Blogschrijver:

Waar haal ik bloginspiratie?
10 blogposts die werken bij het publiek
Inspiratie vinden via Google Trends
Inspiratie via Answer the Public

Vind je de informatie op deze website interessant, dan kan je me trakteren op een virtuele koffie via https://petje.af/blogschrijver.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliatelinks. Dit kost je niets, maar telkens je iets koopt via een affiliatelink op deze website, krijg ik een kleine vergoeding. Wil je meer weten over affiliatelinks, lees dan deze blogpost: geld verdienen met bloggen: affiliatemarketing
Over de auteur 

Bo Vickery is een auteur die in eigen beheer boeken publiceert. Door haar lezers wordt ze de Belgische Dan Brown genoemd. Ben je nieuwsgierig? Lees meer op de pagina Over mij.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Op welke sites kan ik inspiratie vinden?

Tags

bloginspiratie, blogtips, brainpicking, flipboard, google search alerts, pinterest, quora, reddit, refind, yahoo answers

Cursus onweerstaanbaar bloggen

Wil je zelf onweerstaanbaar bloggen? Wil je zelf waarover de cursus gaat? Geen kant-en-klare cursus, maar een cursus die groeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor mijn cursus 'Onweerstaanbaar bloggen'?


Ontvang gratis unieke tips van Blogschrijver!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email": "E-mailadres ongeldig", "url": "Website-adres ongeldig", "verplicht": "Verplicht veld ontbreekt"}
>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial