SEO Copywriting Blogschrijver

Wat is SEO?

SEO of zoekmachine optimalisatie (search engine optimalisation) is je website zo inrichten dat hij beter gevonden wordt door de zoekmachines en goed gerangschikt staat in de zoekresultaten.

Wat is SEO?


Het zijn de technieken die websites gebruiken om de algoritmes van de zoekmachines, zoals vooral Google, ook Bing, DuckDuckGo en andere, te beïnvloeden zodat je zo hoog mogelijk komt in de rangschikking van websites.

Als je iets zoek op het internet zie jeresultaten die bestaan uit zoekresultatenpagina's of SERP (search engine results page) samen met zoekresultaten die betaald zijn via bijvoorbeeld advertenties.


Waarom is SEO belangrijk?


Als je als ondernemer wilt gevonden worden op het internet, moet je aandacht geven aan SEO. Want 95% van de mensen zoekt iets op via een zoekmachine. Dus is je doel om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te raken zodat de mensen op jouw website klikken.

Een video van Neil Platel van Ubersuggest wat SEO is en waarom dit belangrijk is:

Daarom moet je een aantal SEO-regels toepassen.

Een combinatie van 3 factoren zorgt ervoor dat je website goed scoort.

Het gaat achtereenvolgens over:

1. De inhoud van je website

De inhoud of content van je website, het gebruik van de juiste zoekwoorden en kwalitatieve inhoud, bepaalt hoe goed je website scoort. Want uiteindelijk zijn websitebezoekers op zoek naar informatie, naar antwoorden op hun vragen, naar producten of diensten. Je bezoekers geven informatie aan Google dat jouw website het waard is om hoog gerankt te worden. Bijvoorbeeld:

- er zijn veel bezoekers die je website bezoeken- meerdere pagina's worden bezocht- er worden backlinks naar je website geplaatst- de bounce rate (of het weggaan van je website) is laag

2. De techniek van je website

Naast de teksten, is de manier waarop je website gebouwd is, de techniek ook belangrijk.Enkele voorbeelden:

- de structuur van je website- de sitemap van je website- de veiligheid van je website (SSL-certificaat)- korte url's- het snel laden van je website

3. De domeinautoriteit van je website

Ook de domeinautoriteit van je website speelt een rol. Eén van de bepalende factoren hierin is het aantal links naar je website. Ook wel linkbuilding genoemd. Dat kan op een natuurlijke wijze, maar sommigen proberen dit te manipuleren (wat niet aan te raden is).

Een video van Semrush met uitleg wat de belangrijkste elementen zijn van SEO:

Dit is een artikel uit de kennisbank

In de kennisbank van Blogschrijver vind je een begrippenlijst SEO copywriting, copywritingtips, SEO tips en tips over digitale tools. Je vindt er alle blogartikels hierover terug per onderwerp.

Wat wil jij lezen in de kennisbank?

Copywritingtips

SEO Tips

Digitale tooltips


Wil jij je teksten op het web verbeteren via de 7 hoofdzonden?

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Max. 1 keer per maand. Je kan altijd uitschrijven. 

Online resultaten nodig?

Geen tijd?

Als je: 

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.

>