SEO Copywriting Blogschrijver

Wat is een meta tag?

Metatags zijn bedoeld om (normaal niet-zichtbare) informatie op te nemen over de inhoud van een website of een webpagina.

Ze zijn gratis en helpen enorm om website bezoekers aan te trekken. Het is een html-code die wordt toegevoegd aan je website.

De bekendste metatags zijn die voor het toevoegen van zoekwoorden (keywords) en een omschrijving (description) aan de pagina.

Waarom zou ik meta tags gebruiken?

Je kon het al lezen. Maar zij zijn niet het tovermiddel om in één keer op de eerste dagen bij alle zoekmachines bovenaan te komen en dan weer honderden bezoekers aan te trekken die bij jou bestellen.

Dit hangt ook af van de bouw en inhoud van je website, de alt-tags, de links naar je website, je domeinnaam, enzovoort…. De populariteit van je website, product of dienst, telt ook mee. Maar als je kans wilt maken op een goed resultaat is het invullen van meta tags noodzakelijk.

Dit is een artikel uit de kennisbank

In de kennisbank van Blogschrijver vind je een begrippenlijst SEO copywriting, copywritingtips, SEO tips en tips over digitale tools. Je vindt er alle blogartikels hierover terug per onderwerp.

Wat wil jij lezen in de kennisbank?

Copywritingtips

SEO Tips

Digitale tooltips


Wil jij je teksten op het web verbeteren via de 7 hoofdzonden?

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Max. 1 keer per maand. Je kan altijd uitschrijven. 

Online resultaten nodig?

Geen tijd?

Als je: 

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.

>