SEO Copywriting Blogschrijver

Wat is een meta tag tool?

Een goede meta tags tool is een hulpmiddel om op je website te gebruiken om je teksten mee te schrijven of te verbeteren.

1. Meta tags controleren via plug-ins WordPress

Een voorbeeld hiervan die ik aanraad is de plugin Yoast SEO. Deze brengt je op de hoogte over een al dan niet goed gebruik van je focus keyword, de keyword density, meta tags max. length, het aantal woorden, de page meta titel, de meta-description, afbeeldingen, interne linkstructuur en veel meer.

Je kan prima weg met de gratis versie, maar wil je meer opties en betere suggesties, dan kan je de betalende versie aanschaffen (kostprijs in 2022: vanaf 99 euro/per jaar).

Een alternatief is de all-in-one-SEO plugin.

Iets minder bekend, maar met dezelfde mogelijkheden als de Yoast SEO plugin en een modernere manier van werken.

Deze all-in-one-SEO is ook gratis en in een betalende versie goedkoper dan de Yoast SEO plugin (kostprijs in 2022: vanaf 49,50 euro/jaar).


2. Meta tags controleren via online tools

Er bestaan echter ook websites waarmee je jouw meta tags kan controleren. Een voorbeeld hiervan is Metatagsonline, waarmee je kan controleren of al je blogartikelen en pagina's meta tags hebben. Je kan ook je meta tags simuleren (kijken hoe de tekst overkomt in de zoekmachines), met een ander onderdeel van deze website.

Een andere tool is Metatags.io waarmee je kan kijken hoe je tekst eruit ziet in Google, op Facebook en Twitter.

Dit is een artikel uit de kennisbank

In de kennisbank van Blogschrijver vind je een begrippenlijst SEO copywriting, copywritingtips, SEO tips en tips over digitale tools. Je vindt er alle blogartikels hierover terug per onderwerp.

Wat wil jij lezen in de kennisbank?

Copywritingtips

SEO Tips

Digitale tooltips


Wil jij je teksten op het web verbeteren via de 7 hoofdzonden?

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Max. 1 keer per maand. Je kan altijd uitschrijven. 

Online resultaten nodig?

Geen tijd?

Als je: 

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.

>