SEO Copywriting Blogschrijver

Wat is een hyperlink?

Een hyperlink (of gewoon link) is een in een hypertext opgenomen koppeling naar een locatie op het internet. Een hyperlink wordt via html-code gekoppeld aan woorden of een serie woorden.

Je vindt hyperlinks in knoppen of buttons, in menus, op afbeeldingen, een banner of in de tekst. Door hyperlinks hangt het internet aan elkaar zoals een reusachtig spinnenweb. Doordat websites en pagina’s aan elkaar gelinkt zijn, is informatie gemakkelijk te vinden.

Door op de hyperlink te klikken, wordt verwezen naar de nieuwe locatie. Dit kan een andere pagina of afbeelding op de website zijn, maar ook een locatie of bestand op willekeurig andere website.

Spelen hyperlinks een rol voor de zoekmachines?

Ja, een hyperlink is belangrijk in zoekmachines zoals Google. Hoe meer er naar jouw website gelinkt wordt, hoe hoger vindbaar bij gerelateerde zoektermen in Google.

Daarom dat het belangrijk is om links te verkrijgen zodat jouw positie in Google hoger wordt. Het werven van dergelijke links noemt men linkbuilding.

Dit is een artikel uit de kennisbank

In de kennisbank van Blogschrijver vind je een begrippenlijst SEO copywriting, copywritingtips, SEO tips en tips over digitale tools. Je vindt er alle blogartikels hierover terug per onderwerp.

Wat wil jij lezen in de kennisbank?

Copywritingtips

SEO Tips

Digitale tooltips


Wil jij je teksten op het web verbeteren via de 7 hoofdzonden?

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Max. 1 keer per maand. Je kan altijd uitschrijven. 

Online resultaten nodig?

Geen tijd?

Als je: 

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.

>