SEO Copywriting Blogschrijver

Wat is een featured snippet?

Featured snippets geven direct een antwoord op een bepaalde zoekterm in de zoekresultaten. Dit kan in allerlei vormen. Ze vallen in de zoekresultaten visueel op door bijv. een tabel of aparte paragraaf. Vaak gestelde vragen vormen vaak een featured snippet. Soms worden ze weergegeven in een kader. Featured snippets vind je in een zoekpagina bovenaan de zoekresultaten. Een voorbeeld is het antwoord op de vraag “hoe laat is het?” in Google. Je moet niet verder zoeken, want het antwoord verschijnt onmiddellijk.

hoe laat is het Google


Als je zoekt op “tijdzone” dan verschijnt er aan de rechterkant een featured snippet met het antwoord in een aparte paragraaf. Links zie je dan de gewone snippets met links naar andere website.

Tijdzone GMT+2

Of je zoekt uitleg over featured snippet.

Featured snippet

Het is moeilijk om ervoor te zorgen dat jouw website als featured snippet verschijnt in de zoekresultaten. Het enige wat je kan doen is je website zoveel mogelijk optimaliseren hiervoor, maar Google beslist :-).

Dit is een artikel uit de kennisbank

In de kennisbank van Blogschrijver vind je een begrippenlijst SEO copywriting, copywritingtips, SEO tips en tips over digitale tools. Je vindt er alle blogartikels hierover terug per onderwerp.

Wat wil jij lezen in de kennisbank?

Copywritingtips

SEO Tips

Digitale tooltips


Wil jij je teksten op het web verbeteren via de 7 hoofdzonden?

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Max. 1 keer per maand. Je kan altijd uitschrijven. 

Online resultaten nodig?

Geen tijd?

Als je: 

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.

>