Ik bouw verhalen, jij spaart tijd

Originele copywriting

juli 12

Kan je geld verdienen met Google Adsense?

Je kan geld verdienen met Google Adsense, maar het zal niet de grote vetpot zijn. Dus als je een blog start of aan het bloggen bent, is het een overweging of je het de moeite vindt om je blog met allerlei advertenties te laten (ont)-sieren of niet?

Wat is Google Adsense?

De naam zegt het zelf: Google Adsense is de advertentiemakelaar van Google. Je kan dus betaald worden door het plaatsen van advertenties op je website. Advertenties die een verband hebben met de inhoud van je website. Zodra een bezoeker een advertentie aanklikt, word je betaald. Je hebt enkel je website nodig, een google-account en een mailadres.

Hoe word je toegelaten tot Google Adsense?

Jawel, je leest het goed: je moet toegelaten worden. Google aanvaard niet iedereen. Je start je aanvraag best maar zodra je blog voldoende inhoud, voldoende content heeft. Google wilt immers weten wat je waard bent. Meer over de voorwaarden waaraan je moet voldoen, vind je op deze blogpost van bloggenenloggen.nl. Na je goedkeuring, krijg je een publishers-id. Je zult kort daarna de eerste advertenties zien verschijnen. Het id geldt niet enkel voor de blogsite waarvoor je het aangevraagd hebt. Je kan het publisher-id ook gebruiken bij andere websites.

Hoeveel brengt Google Adsense op?

Niet zoveel, we wonen ook in een Nederlandtalig gebied waar de inwoners beperkter zijn dan in een Franstalig of Engelstalig gebied. Want je wordt betaald per klik op een advertentie. Je moet echter een bepaalde activeringsdrempel en betalingsdrempel hebben bereikt vooraleer Google je iets uitbetaald. Het spreekt vanzelf dat je dit maar realiseert eens je veel bezoekers op je blogsite krijgt én ze klikken op de advertenties die op je blogsite staan. Veel hangt ook af van de sector waarin je blogt. Grosso modo kan je zeggen dat je je tussen de 1 tot 2 eurocent verdient per pageview van de advertentie. Niets voor kleine bloggers dus.

Hoe kan ik de inkomsten van Google Adsense beïnvloeden?

Als je het toch de moeite vindt om advertenties van Google Adsense op je website te plaatsen (of automatisch te laten plaatsen door Google), dan zijn er wel enkele dingen die je kan doen om te proberen om je inkomsten te verhogen:

  • Zorg ervoor dat je blog goed is en een goede content heeft
  • Lok op deze manier meer bezoekers naar je website. Hoe meer bezoekers, hoe groter de mogelijkheid dat ze op een advertentie klikken.
  • Plaats de advertenties op een plaats die past bij je blog en die je bezoekers niet stoort. Overdrijf dus vooral niet. Zorg er ook voor dat de opmaak van je website is aangepast aan de advertenties. Experimenteer desnoods met de plaats van de advertenties.
  • Laat Google automatisch advertenties plaatsen. Je moet maar één keer een code aan je website toevoegen en Google doet de rest.

Vergeet boven alles echter niet: je lezers van je blog gaan voor. Zorg dat je lezer het de moeite waard vindt om je blog te volgen. Dat is moeilijk als je er een reclameblad van maakt, die zijn er al genoeg. Maar unieke blogs, daarvan kunnen er niet genoeg zijn.

Quote: Theysaidso
Foto: Fabian Blank via Unsplash

Lees ook bij Blogschrijver:

Op welke sites kan ik inspiratie vinden?
Geld verdienen met bloggen: affiliatemarketing
Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn ranking in Google verbetert (HTML-sitemap)?

Online resultaten nodig?

Geen tijd?


Als je:

Verkoop, verkeer, leads,

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.


Over de auteur

Bo Vickery

Bo is selfpublishing auteur en SEO-gericht copywriter vol creativiteit. Wie meer wilt weten, leest over mij of dit blogbericht.

Maar eigenlijk ben ik niet belangrijk, maar jij.

Tags

Woorden zijn belangrijk

Workshop:

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Websitebezoekers blijven maar 10 tot 20 seconden op jouw website. 97% leest enkel de titels om te beslissen of ze verder lezen. Hoe zijn jouw titels?

Wil je jouw websitebezoekers verleiden met onweerstaanbare titels? Wil je een antwoord op je vragen die je hebt over je website? Een cursus die meegroeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt. Ontdek de geheime verkoopcode.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor deze workshop

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken?

Doe zoals Isaac Newton:

leer bij in periodes van pandemie met gratis waanzinnige tips om je website te verbeteren

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. 

Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest?

Wat als je deze tijd zou gebruiken om je website te verbeteren? 
O ja, wil je op reis en in zijn voetsporen treden, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

Dus gebruik deze quarantaine om te bloggen en te schrijven met waanzinnige gratis tips van Blogschrijver op de eerste van de maand om je maand goed te starten. 

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial