Ik bouw verhalen, jij spaart tijd

Originele copywriting

juli 14

Hoe zorg ik voor een gebruiksvriendelijke sitemap voor bezoekers?

Als je wilt groeien en meer bezoekers wilt aantrekken, is het ook belangrijk dat je bezoeker gemakkelijk zijn weg vindt op je blog. Een sitemap kan daarbij handig zijn. Een sitemap, het woord zegt het zelf, is een kaart van je blog of website. Ergens kan een bezoeker zien waar hij zit en waar hij naartoe kan gaan. Dit is iets anders dan de Xtml-sitemap waarover ik het had in de blogpost hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn ranking in Google verbetert?

Er bestaan hiervoor verschillende plug-ins, ik gebruik WordPress Simple HTML Sitemap. Je kiest in de plug-in hoe je wilt dat je sitemap eruit ziet. Dan kopieer je de html-code die je krijgt, je plakt die op de pagina die je wilt via een blok met de naam ‘eigen html-code’. Of je maakt een nieuwe pagina die je niet opneemt in je menu waarop je de code plakt. Een link naar deze pagina plaats je in de footer van je website met de vermelding sitemap. Nog gemakkelijker is HTML Page Sitemap waar je één code hebt om te plakken: alles staat alfabetisch. Zo weet je bezoeker je altijd te vinden. Hoe gebruiksvriendelijker, hoe sneller een bezoeker terugkeert. Dus is een hiërarchische sitemap waarop alles geordend staat volgens de structuur van je website iets wat je zoekt. Dan kan je de plug in Hierarchical HTML Sitemap plug-in gebruiken.

Als je niet weet hoe wat een plug-in is of hoe te installeren, dan kan je via deze pagina WP Handleiding wat is een plug-in alle informatie vinden. Je kan er ook goedkoop e-books kopen over WP WordPress. Wie graag tutorials via een video ziet en niet schuw is van de Engelse taal, kan via WP Beginner op Youtube veel uitleg vinden, je kan je ook abonneren op hun kanaal. Ook op de website van WP Beginner kan je veel informatie vinden. Dit is hoe zij het doen:

Quote: Theysaid
Foto: Nik Shuliahin via Unsplash

Lees ook:

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn ranking in Google verbetert?
Geld verdienen met bloggen: affiliatemarketing
Kan je geld verdienen met Google Adsense?

Online resultaten nodig?

Geen tijd?


Als je:

Verkoop, verkeer, leads,

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.


Over de auteur

Bo Vickery

Bo is selfpublishing auteur en SEO-gericht copywriter vol creativiteit. Wie meer wilt weten, leest over mij of dit blogbericht.

Maar eigenlijk ben ik niet belangrijk, maar jij.

Tags

Woorden zijn belangrijk

Workshop:

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Websitebezoekers blijven maar 10 tot 20 seconden op jouw website. 97% leest enkel de titels om te beslissen of ze verder lezen. Hoe zijn jouw titels?

Wil je jouw websitebezoekers verleiden met onweerstaanbare titels? Wil je een antwoord op je vragen die je hebt over je website? Een cursus die meegroeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt. Ontdek de geheime verkoopcode.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor deze workshop

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken?

Doe zoals Isaac Newton:

leer bij in periodes van pandemie met gratis waanzinnige tips om je website te verbeteren

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. 

Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest?

Wat als je deze tijd zou gebruiken om je website te verbeteren? 
O ja, wil je op reis en in zijn voetsporen treden, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

Dus gebruik deze quarantaine om te bloggen en te schrijven met waanzinnige gratis tips van Blogschrijver op de eerste van de maand om je maand goed te starten. 

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial