juli 14

Hoe zorg ik voor een gebruiksvriendelijke sitemap voor bezoekers?

Als je wilt groeien en meer bezoekers wilt aantrekken, is het ook belangrijk dat je bezoeker gemakkelijk zijn weg vindt op je blog. Een sitemap kan daarbij handig zijn. Een sitemap, het woord zegt het zelf, is een kaart van je blog of website. Ergens kan een bezoeker zien waar hij zit en waar hij naartoe kan gaan. Dit is iets anders dan de Xtml-sitemap waarover ik het had in de blogpost hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn ranking in Google verbetert?

Er bestaan hiervoor verschillende plug-ins, ik gebruik WordPress Simple HTML Sitemap. Je kiest in de plug-in hoe je wilt dat je sitemap eruit ziet. Dan kopieer je de html-code die je krijgt, je plakt die op de pagina die je wilt via een blok met de naam ‘eigen html-code’. Of je maakt een nieuwe pagina die je niet opneemt in je menu waarop je de code plakt. Een link naar deze pagina plaats je in de footer van je website met de vermelding sitemap. Nog gemakkelijker is HTML Page Sitemap waar je één code hebt om te plakken: alles staat alfabetisch. Zo weet je bezoeker je altijd te vinden. Hoe gebruiksvriendelijker, hoe sneller een bezoeker terugkeert. Dus is een hiërarchische sitemap waarop alles geordend staat volgens de structuur van je website iets wat je zoekt. Dan kan je de plug in Hierarchical HTML Sitemap plug-in gebruiken.

Als je niet weet hoe wat een plug-in is of hoe te installeren, dan kan je via deze pagina WP Handleiding wat is een plug-in alle informatie vinden. Je kan er ook goedkoop e-books kopen over WP WordPress. Wie graag tutorials via een video ziet en niet schuw is van de Engelse taal, kan via WP Beginner op Youtube veel uitleg vinden, je kan je ook abonneren op hun kanaal. Ook op de website van WP Beginner kan je veel informatie vinden. Dit is hoe zij het doen:

Quote: Theysaid
Foto: Nik Shuliahin via Unsplash

Lees ook:

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn ranking in Google verbetert?
Geld verdienen met bloggen: affiliatemarketing
Kan je geld verdienen met Google Adsense?

Vind je de informatie op deze website interessant, dan kan je me trakteren op een virtuele koffie via https://petje.af/blogschrijver.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliatelinks. Dit kost je niets, maar telkens je iets koopt via een affiliatelink op deze website, krijg ik een kleine vergoeding. Wil je meer weten over affiliatelinks, lees dan deze blogpost: geld verdienen met bloggen: affiliatemarketing
Over de auteur 

Bo Vickery is een selfpublishing auteur die door haar lezers de Belgische Dan Brown wordt genoemd. Wil je meer weten? Lees de pagina Over Mij.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe zorg ik voor een gebruiksvriendelijke sitemap voor bezoekers?

Tags

bezoekers, html sitemap, plug-in, sitemap, WP Beginner, WP Handleiding


Voor je weggaat, misschien lees je in deze blogs ook nog iets interessant?

Welk lettertype gebruiken voor mijn blog of website?

Betere webteksten op je blog of website – 9 tips

Ontvang gratis tips van Blogschrijver!

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial