Ik bouw verhalen, jij spaart tijd

Originele copywriting

april 3

Hoe zoekwoorden voor je website vinden via scraper?

Als je hoog wilt scoren in Google, dan ben je op zoek naar manieren om je website hoger te doen ranken. Ik vergelijk het vaak met een wedstrijd, want je hebt een soort winnaarsdrang om toch zo hoog mogelijk te eindigen, zelfs al weet je dat dit moeilijk is. Dus ga ik soms op zoek naar andere manieren om aan zoekwoordenonderzoek te doen.

Op Youtube vond ik een interessant filmpje van Dave Lorrez. Het is te zeggen, ik vond het via Wiseo, een SEO-agency uit Brugge. Ik volgde er de opleiding SEO Academy waar ik veel waardevolle tips heb gesprokkeld. Maar ik kwam dus deze tip tegen op hun website die ik je niet wil onthouden, want ik had er nog nooit over gelezen. Je hebt enkel Scraper (scraper is een gratis Chrome-extension om toe te voegen aan Chrome) nodig. Plus een zoektocht op Pinterest en Google afbeeldingen. Als laatste tool gebruik je Mergewords, een website waar je gratis lijsten kan maken door woordcombinaties te plakken in twee kolommen en Mergewords maakt gratis allerlei mogelijke woordcombinaties die je kan gebruiken voor de naam van een website, Google advertenties of SEO.

Als je ze dan door een zoekanalysetool zoals Google Keywords Planner (gratis) of KWFinder (betalend) haalt, dan weet je wat het potentieel is van de woordenlijst die je gemaakt hebt. Zelf gebruik ik KWFinder

Ik laat het hem zelf uitleggen hoe het werkt:

Opnieuw iets bijgeleerd. Copywriting is een ambacht zeg ik altijd, waarvoor je constant moet bijleren. Over SEO, verleidelijke teksten schrijven, communicatie, beschikbare tools. Het is niet omdat je schrijver bent dat je automatisch een goede copywriter bent. Dus heb ik me ook moeten bijscholen, zoals je kan lezen in de rubriek over mij. Of om het met een quote te zeggen: 'Leer niet om te werken, maar werk om te leren.'

freelance copywriting uit Brugge


Online resultaten nodig?

Geen tijd?


Als je:

Verkoop, verkeer, leads,

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.


Over de auteur

Bo Vickery

Bo is selfpublishing auteur en SEO-gericht copywriter vol creativiteit. Wie meer wilt weten, leest over mij of dit blogbericht.

Maar eigenlijk ben ik niet belangrijk, maar jij.

Tags

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken?

Doe zoals Isaac Newton:

leer bij in periodes van pandemie met gratis waanzinnige tips om je website te verbeteren

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. 

Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest?

Wat als je deze tijd zou gebruiken om je website te verbeteren?  

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial