Ik bouw verhalen, jij spaart tijd

Originele copywriting

juli 23

Hoe kunnen je bezoekers je contacteren – het nut van contactformulieren?

De mogelijkheid voorzien dat bezoekers je kunnen contacteren, is nuttig als je meer betrokkenheid bij je blog wilt creëren. Je kan dit doen door je e-mailadres onderaan in de footer of in de zijbalk te plaatsen, maar het handigste is een contactformulier. Ik had zelf geen idee hoe ik dit moest integreren in mijn website, maar uiteindelijk is het nog redelijk gemakkelijk. In het onderstaande korte Engelstalige filmpje van WPBeginner (een aanrader die website) staat er hoe je dit kan plaatsen op je website. Je hebt wel de plug-in WP Forms nodig. Waarom deze plug-in? Zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk om te gebruiken. Je kan zelf zien welke velden je vraagt aan je bezoekers. Je kan meer doen dan enkel een contactforumulier maken. Je kan het eventueel koppelen met marketingtools of een formulier maken die moet ingevuld worden en waarbij moet betaald worden (bijv. online cursus).

https://youtu.be/fNGR_N8d8Ww

Waarom zou ik een contacformulier op mijn blog plaatsen?

Misschien blog je graag in alle anonimiteit, dat kan. Maar is het niet veel leuker en handiger om naast je e-mailadres ook een contactformulier op je blog te hebben? Een bezoeker kan dan kiezen wat hij neemt. Met een contactformulier kan je feedback, vragen, opmerkingen van je bezoekers krijgen. Of ook potentiële klanten verzamelen. Het gemakkelijke van een contactformulier is dat je bezoeker het gelijk wanneer kan invullen. Het maakt je blog voor bezoekers toegankelijker.

Een contactformulier doet je website er ook professioneel uitzien. Als je contactformulier ook moet dienen voor potentiële klanten, zorg dan ook dat er een veld met een verplicht telefoonnummer in staat: dan kan je hen zelf bellen als je nog bijkomende vragen hebt om bijv. een offerte op te maken. Je kan in je contactformulier ook vragen hoe bezoekers je gevonden hebben, dan weet je waar je je marketing moet op toespitsen.

Je kan ook meerdere contactformulieren maken. Stel dat je bijvoorbeeld een graficus zoekt om mee samen te werken. Dan kan je via een apart contactformulier kandidaat-grafici met jou laten contact nemen.

O ja, inzake privacy is het altijd handig dat je een vakje in je contactformulier zet waarbij je klant bevestigt dat hij akkoord is met je privacybeleid en dat zijn gegevens worden opgeslagen. Dan heb je zeker geen problemen met de privacyrichtlijnen (GDPR).

Lees ook bij Blogschrijver:

Meer betrokkenheid bij je bezoekers creëren via RSS-feed
Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn ranking in Google verbetert?
Moet je een nieuwsbrief maken voor je blog?

Online resultaten nodig?

Geen tijd?


Als je:

Verkoop, verkeer, leads,

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.


Over de auteur

Bo Vickery

Bo is selfpublishing auteur en SEO-gericht copywriter vol creativiteit. Wie meer wilt weten, leest over mij of dit blogbericht.

Maar eigenlijk ben ik niet belangrijk, maar jij.

Tags

Woorden zijn belangrijk

Workshop:

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Websitebezoekers blijven maar 10 tot 20 seconden op jouw website. 97% leest enkel de titels om te beslissen of ze verder lezen. Hoe zijn jouw titels?

Wil je jouw websitebezoekers verleiden met onweerstaanbare titels? Wil je een antwoord op je vragen die je hebt over je website? Een cursus die meegroeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt. Ontdek de geheime verkoopcode.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor deze workshop

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken?

Doe zoals Isaac Newton:

leer bij in periodes van pandemie met gratis waanzinnige tips om je website te verbeteren

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. 

Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest?

Wat als je deze tijd zou gebruiken om je website te verbeteren? 
O ja, wil je op reis en in zijn voetsporen treden, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

Dus gebruik deze quarantaine om te bloggen en te schrijven met waanzinnige gratis tips van Blogschrijver op de eerste van de maand om je maand goed te starten. 

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial