juli 12

Hoe kan je een goede blognaam bedenken?

Soms is je inspiratie zoek voor een goede blognaam. Je kan met extensies spelen zoals in de blogpost over welke blognaam je kan gebruiken.

Laat me je een beetje op weg helpen door een aantal ideeën aan te reiken. Misschien kan dit je helpen of kom je zelf op een nog beter idee.

1. Een blognaam volgens je niche

Je hebt normaal ondertussen een niche gekozen waarover je wilt bloggen. Iets dat je interesseert of gewoonweg je passie is. Het is een goed idee om je blognaam te kiezen in functie van je niche of je niche zelfs verwerken in de naam zelf. Vooral om rankingsredenen in Google is dit een goed idee. Om SEO-redenen. De naam van deze blog is een voorbeeld van een blognaam waarin de niche zelf verwerkt zit.

2. Een blognaam waarin je naam verwerkt zit.

Vooral te verkiezen als je bijvoorbeeld een artiest bent of als je als ondernemer je persoonlijke know how en diensten aanbiedt. Of als je gewoon een persoonlijke blog wilt bijhouden. Maar het kan ook verwarrend werken. Als je Boerjan heet, zou men al snel kunnen denken dat je blogt over de landbouw.

Je kan je naam ook combineren met je niche. Dat kan bij sommige mensen zelfs perfect. Vroeger passeerde ik in mijn studententijd in Gent altijd een vishandel met de naam Paelinck. Ideaal om te bloggen over vis. Maar apotheek Klopterop, die ik ook met de tram passeerde (ik weet wel de juiste schrijfwijze niet meer, dit was wel de naam) is dan weer geen goed idee voor een blognaam.

3. Een blognaam die gaat over het probleem dat wordt opgelost

Je kan je hierdoor laten inspireren. Stel jezelf de vraag: wat los ik op voor mijn klanten? Welke problemen hebben ze? Voorbeelden zijn, ik bedenk dit hier zomaar, zonder te kijken of deze blogs ook werkelijk bestaan: lekkereten.be, snellerslank.be of teruggezond.be

4. Een blognaam die gebaseerd is op een spreekwoord, gezegde of quote

Dit lijkt raar, maar als je er eventjes over nadenkt, kan je zo een paar blognamen verzinnen (opnieuw heb ik niet gecheckt of deze ook echt bestaan): mondjetoe.be (over diëten), naregenkomtzonneschijn.be (over positiviteit), rustroest.be (over sport), yesican.be (over persoonlijke ontwikkeling), enzovoort…. Je kan er zelf wellicht veel meer bedenken als je eventjes brainstormt.

5. Een blognaam in een andere taal

In de vorige paragraaf had ik al een voorbeeld gegeven. Je kan gewoon inspiratie zoeken in een andere taal. Bijvoorbeeld: beautyblogger.be, healthybody.be, businessgoeroe.be, enzovoort.

6. Een blognaam met een acroniem

Je gebruikt maar enkele letters, maar het is wel duidelijk voor je publiek wat je bedoelt. Ik denk hierbij aan de website vrtnws.be. Een combinatie van een andere taal en een acroniem. Misschien kan je een acroniem van je naam gebruiken? Vergeet wel niet in de ‘over mij’-pagina een beetje uitleg te geven. Weet je meteen hoe je die pagina kan vullen.

Quote: Theysaidso
Foto:  Diego PH via Unsplash

Lees ook bij Blogschrijver:

Welke blognaam kan je gebruiken?
18 redenen om te starten met bloggen
Waarom starten met bloggen?
Gratis bloggen of toch maar een eigen website?
Maak een blog in een dag

Vind je de informatie op deze website interessant, dan kan je me trakteren op een virtuele koffie via https://petje.af/blogschrijver.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliatelinks. Dit kost je niets, maar telkens je iets koopt via een affiliatelink op deze website, krijg ik een kleine vergoeding. Wil je meer weten over affiliatelinks, lees dan deze blogpost: geld verdienen met bloggen: affiliatemarketing
Over de auteur 

Bo Vickery is een auteur die in eigen beheer boeken publiceert. Door haar lezers wordt ze de Belgische Dan Brown genoemd. Ben je nieuwsgierig? Lees meer op de pagina Over mij.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kan je een goede blognaam bedenken?

Tags

acroniem, blognaam, blogtips, niche, quote, spreuk

Cursus onweerstaanbaar bloggen

Wil je zelf onweerstaanbaar bloggen? Wil je zelf waarover de cursus gaat? Geen kant-en-klare cursus, maar een cursus die groeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor mijn cursus 'Onweerstaanbaar bloggen'?


Ontvang gratis unieke tips van Blogschrijver!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email": "E-mailadres ongeldig", "url": "Website-adres ongeldig", "verplicht": "Verplicht veld ontbreekt"}
>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial