Ik bouw verhalen, jij spaart tijd

Originele copywriting

juli 13

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de ranking van mijn blog in Google verbetert (WordPress sitemap)?

Dit gaat over SEO of Search Engine Optimalisation (zoekmachine optimalisatie) of je ranking verhogen in Google. Beter gevonden worden, daar komt het op neer. Het is een wetenschap op zich, heb ik de indruk. Omdat ik geen tijd had om hier alle dagen mee bezig te zijn, zoals ik denk dat dit bij jullie ook het geval is, doe ik beroep op een plugin in WordPress. Een plug-in (‘to plug in’ zoals een stopcontact waar je een apparaat in steekt) is een stukje software dat ervoor zorgt dat je website beter functioneert en die jou helpt om gemakkelijker de website te beheren. Als je meer wilt weten over plug-ins, kan je verstaanbare uitleg (zeker voor niet-technici zoals ikzelf) vinden bij WP Handleiding, waar je ook een zeer gebruiksvriendelijke handleiding voor WordPress kan vinden die mij al veel heeft geholpen. Of je kan tutorials bekijken in het Engels via WP Beginner, dit heeft mij ook verder gebracht. Op de website van WP Beginner vind je ook antwoorden op allerlei vragen in verband met WordPress.

Hoe kan de ranking verbeterd worden?

Er zijn hiervoor verschillende technieken, maar ik zal eerst hebben over de WordPress sitemap van je website. Een sitemap is een hiërarchische lijst van alle links op alle pagina’s van je blog of website. Een soort kaart, kan je zeggen. Deze Sitemap is georganiseerd in een XML-document. Dit document helpt zoekmachines om door je blog of website te zoeken. Het is dus zeer belangrijk om over zo’n sitemap te beschikken. Maar hoe doe je dat in godsnaam. Hier zijn er verschillende plug-ins kunnen helpen. Een paar klikken en alles is in orde.

UPDATE: door de recente update van WordPress is een xml-sitemap inbegrepen in de nieuwe WordPressversie zodat het gebruik van onderstaande plug-ins normaal niet meer nodig zou zijn.

Welke plug-ins kunnen mij helpen de ranking te verbeteren via de sitemap?

De meeste van de hieronder vermelde zijn gratis of hebben een gratis versie. Slechts enkele zijn betalend. Eens geïnstalleerd maken zij automatisch een sitemap van je blog, foto’s en video’s door nieuwe pagina’s te indexeren. Je moet alleen je website registreren bij Google webmasters. hebt hiervoor wel een google-account nodig, maar die is gemakkelijk aangemaakt en is volledig gratis. Heb je zo’n plug-in wel nodig? Je kan het ook redden zonder, maar met zo’n plug-in zou het gemakkelijker moeten gaan om hoger te ranken in zoekmachines. Het hangt ervan af wat het doel is van je blog.

1. Yeast SEO

Een plug-in die ik zelf gebruik. Hij is gebouwd om de SEO van je blog of website te verbeteren zodat je meer bereik krijgt. Je hoeft alleen, zelfs in de gratis versie XML sitemap op ja te plaatsen (zie afbeelding hieronder).

2. Jetpack

Dit is één van de meest gedownloade plug-ins bij WordPress. Je gaat naar Jetpack > instellingen/settings > verkeer/traffic >sitemaps. Jetpack is een zeer uitgebreide plug-in met allerlei features die je aan en af kunt zetten. Ik heb hem ooit geïnstalleerd op een website, maar ik moet eerlijk zijn, voor een niet-techneut vind ik Yoast gemakkelijker om te gebruiken, maar dat is mijn persoonlijke mening.

3. Rank Math

Rank Math is een relatief nieuwe speler die in een korte tijd zeer veel gedownload is. Dan moet hij wel in orde zijn. Je kan de Sitemap aanzetten via sitemap settings. Het is een volledig gratis plug-in.

Deze video van WP Beginner geeft uitleg over de XML Sitemap:

Foto boven dit blogbericht: Mitchell Luo via Unsplash

Online resultaten nodig?

Geen tijd?


Als je:

Verkoop, verkeer, leads,

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.


Over de auteur

Bo Vickery

Bo is selfpublishing auteur en SEO-gericht copywriter vol creativiteit. Wie meer wilt weten, leest over mij of dit blogbericht.

Maar eigenlijk ben ik niet belangrijk, maar jij.

Tags

Woorden zijn belangrijk

Workshop:

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Websitebezoekers blijven maar 10 tot 20 seconden op jouw website. 97% leest enkel de titels om te beslissen of ze verder lezen. Hoe zijn jouw titels?

Wil je jouw websitebezoekers verleiden met onweerstaanbare titels? Wil je een antwoord op je vragen die je hebt over je website? Een cursus die meegroeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt. Ontdek de geheime verkoopcode.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor deze workshop

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken?

Doe zoals Isaac Newton:

leer bij in periodes van pandemie met gratis waanzinnige tips om je website te verbeteren

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. 

Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest?

Wat als je deze tijd zou gebruiken om je website te verbeteren? 
O ja, wil je op reis en in zijn voetsporen treden, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

Dus gebruik deze quarantaine om te bloggen en te schrijven met waanzinnige gratis tips van Blogschrijver op de eerste van de maand om je maand goed te starten. 

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial