Ik bouw verhalen, jij spaart tijd

Originele copywriting

juli 24

Hoe kan een habittracker je helpen bij het starten met schrijven?

Als je wilt schrijven, moet je een schrijfroutine in je dagelijkse leven installeren. Ik had het er reeds over in de blogpost over hoe een schrijfroutine in je leven brengen. Wat is een habittracker? Met een habittracker hou je bij of je je doelstellingen wel haalt. Het is een manier om te checken of je je een nieuwe gewoonte aanleert. Een motivator om te blijven schrijven.

De habittracker kan een reminder zijn of je je nieuwe gewoontes nog altijd volgt. Een stok achter de deur. Niet bij iedereen zal de habittracker werken. Sommige mensen vinden het echter superhandig. Je kan allerlei dingen op zo’n habittracker plaatsen: hoeveel keer je schrijft in de week, welke dagen je schrijft, wanneer je aan je website werkt, enz…. Je kan een habittracker niet enkel gebruiken voor een schrijfroutine, maar ook voor je dagelijkse leven: heb je je mail al gecheckt, heb ik mijn dagelijkse foto al op instagram geplaatst? op tijd gaan slapen, gaan sporten, …. Het kan dus alles zijn dat je bijhoudt.

Waar vind ik zo’n habittracker?

Je kan zelf een lijst maken waarbij je dagelijks vakjes kleurt of aanvinkt als je de gewoonte in kwestie hebt bijgehouden. Je kan dit doen via Excel. Maar als je liever electronisch werkt, kan je ook een app downloaden. Zelf gebruik ik momenteel HabitNow.

Er bestaan nog een aantal habittrackers:

 

 • HabitNow: hier kan je zowel taken als routines invoegen, net als reminders. Je kan tot 7 routines invoegen in de gratis-versie.
 • Habitbull: je kan tot 4 routines invoegen in de gratis versie. Overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen. Enkel om doelen in te stellen die je via een soort ketting te zien krijgt. Vervul je op een dag een ingesteld doel of routine niet, dan is de ketting verbroken.
 • Habitshare: is de sociale versie van een habittracker. Je kan de gewoontes die je wilt installeren, je nieuwe dagelijkse routines delen met je vrienden. Eenvoudig van opzet. Kan je stimuleren om zeker vol te houden door de ‘sociale controle’ van vrienden. Je moet je eerst registeren
 • Grow – habittracker: je kan je eigen boom laten groeien door een dagelijkse routine vol te houden. Je moet verplicht een reminder instellen bij elke routine die je invoert. Voor de natuurliefhebbers onder ons.
 • Everyday habittracker: je moet je eerst registreren, volledig gratis tot 3 gewoontes. Je moet eerst door een beetje uitleg hoe het werkt. Elke gewoonte geef je een ander kleur en je krijgt mooie kleurige slingers op een dashboard zodat je in één oogopslag ziet hoe je het doet. Want laat je het een beetje hangen, dan wordt de gekozen kleur valer.
 • Atimelogger: een beetje een buitenbeentje: deze app dient om de tijd te meten die je besteedt aan je routines. Zo kan je een beeld krijgen van je dagindeling. Of je kan hem gebruiken als je je bijvoorbeeld als doel hebt gesteld om bijvoorbeeld 1 uur per dag te schrijven. Je kan ook doelen instellen: als je je doel hebt bereikt, waarschuwt de app. Ik zet er hier nu eentje in, maar er zijn nog andere soorten timetrackers beschikbaar.

 

 

Er bestaan nog andere habittrackers. Probeer er gewoon eentje uit. Of ben je toch meer voor een papieren versie die je kan ophangen, maar zie je het zelf niet zitten om te maken. Ook dan bestaan er oplossingen

Waar vind ik templates voor papieren habittrackers?

Je vindt veel reeds opgemaakte, soms zeer mooie habittrackers op Etsy.
Een overzicht met rijen en vakjes per dag die je kunt inkleuren als je gedaan hebt wat je als doel had gesteld. Mooi voor op een prikbord. Je vindt ze in allerlei soorten en formaten:

 

 • per maand: elke maand een ander blad waar je je doel zelf moet invullen
 • per week: wekelijkse overzichten
 • per jaar: overzicht hoe je je routines over een heel jaar volgehouden hebt
 • vooraf ingevuld: enkele gewoontes vooraf ingevuld en je hoeft enkel de bolletjes per dag te kleuren
 • in de vorm van een cirkel
 • bundels van verschillende habittrackers

 

 

Niets belet je nu nog om te starten met schrijven en de verandering van je dagelijkse gewoontes naar een schrijversgewoonte te verwezenlijken.

Lees ook bij Blogschrijver:

Hoe een schrijfroutine in je leven brengen
Waarom een boek schrijven? Om deze 14 redenen schrijf je een boek
Met deze 7 stappen begin je aan het schrijven van je boek
Slaap is nodig om creatief te schrijven
Welke soort schrijver ben jij?

Online resultaten nodig?

Geen tijd?


Als je:

Verkoop, verkeer, leads,

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.


Over de auteur

Bo Vickery

Bo is selfpublishing auteur en SEO-gericht copywriter vol creativiteit. Wie meer wilt weten, leest over mij of dit blogbericht.

Maar eigenlijk ben ik niet belangrijk, maar jij.

Tags

Woorden zijn belangrijk

Workshop:

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Websitebezoekers blijven maar 10 tot 20 seconden op jouw website. 97% leest enkel de titels om te beslissen of ze verder lezen. Hoe zijn jouw titels?

Wil je jouw websitebezoekers verleiden met onweerstaanbare titels? Wil je een antwoord op je vragen die je hebt over je website? Een cursus die meegroeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt. Ontdek de geheime verkoopcode.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor deze workshop

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken?

Doe zoals Isaac Newton:

leer bij in periodes van pandemie met gratis waanzinnige tips om je website te verbeteren

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. 

Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest?

Wat als je deze tijd zou gebruiken om je website te verbeteren? 
O ja, wil je op reis en in zijn voetsporen treden, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

Dus gebruik deze quarantaine om te bloggen en te schrijven met waanzinnige gratis tips van Blogschrijver op de eerste van de maand om je maand goed te starten. 

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial