FAQ Blogschrijver

Je zit wellicht met een aantal vragen waarop je nog geen antwoord gekregen hebt op deze website. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb je nog een vraag? Contacteer me via de contactpagina. Als je wilt weten met welke diensten ik je kan helpen, dan kan je kijken op de pagina diensten copywriting.

Hoe werkt SEO copywriting bij Blogschrijver?

Stap 1: neem contact op

Heel eenvoudig, je neemt gewoon contact op via dit formulier. Geef aan wie je bent, wat je doet of wat je verwachtingen zijn. Bijvoorbeeld: “ik ben een startende website en heb teksten ter invulling nodig”. Of: “wij zijn een bestaande onderneming en hebben behoefte aan SEO-advies”. Hoe meer informatie, hoe gemakkelijker.

Stap 2: het kennismakingsgesprek

Naar aanleiding van je contact ontvang je mail met de link voor een videocall van 30 minuten. Tijdens deze call geef ik advies over wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld de hoeveelheid teksten die je nodig hebt. Of een deadline die moeilijk haalbaar is. Soms ontvang je ook advies dat minder prettig is, bijvoorbeeld omdat de door jou gewenste zoektermen niet relevant zijn. Afwijzend advies ontvang je niet omdat ik graag vervelend doe, maar om jou tijd en geld te besparen. 

Stap 3: eventueel een vragenlijst

Als je opdracht uitgebreid is of er is nog meer informatie nodig, dan ontvang je eerst nog een vragenlijst om in te vullen. Bijvoorbeeld als het gaat op de webteksten voor een volledige website, dan help ik je met de vragenlijst om alles eens te overlopen wat je nodig hebt zodat niets vergeten wordt.

Stap 4: offerte

Dan krijg je de offerte. Het is mogelijk dat er ook nog een geheimhoudingsovereenkomst wordt bezorgd voor de offerte omdat je bijvoorbeeld marketingideeën hebt gevraagd. Ik doe dit om te vermijden dat met mijn ideeën wordt gewerkt maar er niet met mij wordt in zee gegaan. Deze geheimhoudingsovereenkomst verbind je tot niets. Bij uitgebreide opdrachten wordt er nog een offertetalk ingepland waarin wordt overlopen waaruit de offerte bestaat, omdat er dan ook keuzemogelijkheden voorzien zijn. Bij duidelijke (bijv. blogabonnement two to tango) of beperkte opdrachten (bijv. een persbericht schrijven), kan het zijn dat je gewoon een contract ter ondertekening wordt doorgemaild.

Stap 5: contract

Ben je akkoord met alles, dan krijg je een contract om te ondertekenen. Zo is alles duidelijk voor ons beiden hoe er gewerkt wordt.

Stap 6: klantenportaal en een gedeeld Google Drive map

Omdat ik graag gemakkelijk en vlot samenwerk, zal je een link krijgen naar een eigen klantenportaal (met uitleg) en een gedeelde Google Drivemap waarin alle teksten zullen staan: de ruwe versies, de herziene versies en de definitieve versies. Op het klantenportaal vind je alles terug: vragenlijsten, briefings, offertes, contracten, afspraken, mails, link naar Google Drive. Lees hier meer over de werkwijze van Blogschrijver .

Stap 7: briefing

Als de opdracht uitgebreid is, zal je een briefing ontvangen zodat ik over alle informatie beschik om goede teksten te schrijven. Hoe meer ik gebriefd wordt, hoe meer de teksten vanuit de ziel van jouw onderneming worden geschreven. 

Stap 8: de teksten zijn klaar

Je ontvangt de teksten, dan heb je recht op één correctieronde. Je overloopt alles want er kan altijd iets zijn dat je anders bedoeld had en geeft opmerkingen of reactie in Google Doc of in Word als je dat liever hebt.

Stap 9: je kan je teksten publiceren

Eens je de teksten hebt in definitieve vorm, kunnen ze gepubliceerd worden. Na ontvangst van jouw definitieve teksten, volgt wel nog een factuur natuurlijk.

Waarom al deze stappen?

Wil je de achtergrond weten waarom ik al deze stappen bij het maken van content doe, dan kan je dat zien via deze link.

Plaats je de teksten ook online?

Ik concentreer me liever op waar ik het beste in ben: teksten maken die rekening houden met SEO.

Is een blogabonnement nuttig voor mij?

Zo'n blogpakket is niet alleen voordeliger van prijs, maar zo'n blogpakket kan ook van pas komen als:

  • je een extra kracht nodig hebt in je marketingteam om teksten te leveren omdat er een nieuw project is of nieuwe website;
  • je wilt werk maken van een langetermijnstrategie en daarvoor heb je meer inhoud nodig op je website;
  • je wilt je online zichtbaarheid en ranking in Google verbeteren, maar hebt er zelf geen tijd voor of weet niet hoe je SEO-gerichte content maakt.

Wanneer is een blogabonnement niet nuttig voor mij?

Als je geen zin hebt om de briefing in te vullen, je geen bijkomende informatie of bronnen wilt geven, je niet kan houden aan deadlines, je totaal geen tijd hebt om na te denken over je marketing, je totaal geen doelen hebt of geen feedback wilt geven.

Ik heb extra inhoud nodig of wil een mix van de blogpakketten?

Neem contact op en we bespreken wat je behoeftes zijn. Ik maak je vrijblijvend een prijsofferte. 

Hoe zit dat met een infographic of visueel element bij de teksten?

Mensen hebben een visueel geheugen dat wordt vaak vergeten.

Dus is het belangrijk dat je ook visuele elementen verwerkt in je website.

Daarom krijg je bij de teksten een infographic, illustratie of ander visueel element (bijv. gifje, foto) erbij mits een meerprijs van 100 euro.

Het hangt wel af van het onderwerp van de teksten welk visueel element nuttig is. Vergeet dus niet te melden welk visueel element je wenst.

Hoeveel kosten je diensten?

Een richtprijs vind je terug op de tarievenpagina, maar dit zijn dus richtprijzen.

De prijzen kunnen afwijkend zijn door bijv. het onderwerp, speciale verzoeken, een extra infographic, enzovoort....

Daarom krijg je altijd een offerte, waar er ook vaak nog een aantal keuzemogelijkheden op staan die je prijs zullen bepalen. 

Betaal ik vooraf of achteraf?

Ik werk met voorschotten. Bij een blogabonnement is dit 10%, bij andere diensten hangt het ervan af wat er gevraagd wordt.

Nadat de teksten definitief goedgekeurd zijn, krijg je een eindfactuur.

Wat als ik vragen heb over facturen?

Dan neem je gewoon contact op via connect@blogschrijver.be zodat al je vragen beantwoord worden. 

Wat als ik niet tevreden ben?

Is de tekst niet wat je verwacht had, laat het weten, in de correctieronde kunnen we aanpassen wat niet aan je verwachtingen voldeed.

Gaat het om een andere dienst waarover je niet tevreden bent, dan houden we een gesprek om te kijken hoe we het kunnen oplossen. 

Werk je alleen?

Ik werk samen met specialisten in bepaalde domeinen (bijv. specifieke teksten, speciale vraag SEO), maar de SEO-teksten verzorg ik zelf.

Als er teveel werk op de plank ligt, roep ik een netwerk van ervaren copywriters ter hulp, waarbij ik zelf nog de eindcontrole van de teksten verzorg.

Wat als je ziek bent of op reis bent?

Omdat er met een blogplanning gewerkt wordt, kan er veel voorbereid en ingepland worden.

Omdat je een blogabonnement hebt, heb je voorrang op andere opdrachten.

Ik heb achter de schermen ervaren SEO-gerichte copywriters klaar staan die het in geval van nood van mij kunnen overnemen tegen dezelfde kwaliteit.

Kan mijn website op 1 komen in Google?

Een garantie kan ik niet geven, want dit hangt van zoveel factoren af: de laadsnelheid van je website, de autoriteit van je website, de technische kwaliteit van je website, wat je concurrenten doen.

Maar door regelmatig kwaliteitsvolle content op je website te plaatsen die gericht is op SEO, zal je gemakkelijker gevonden worden.

Lees ook dit blogartikel over hoe lang het duurt voor SEO werkt, je zult hierin lezen dat veel klanten een niet realistisch beeld hebben over het hoog ranken in Google.

Start je al onmiddellijk met schrijven na mijn aanvraag?

Ik begin pas te schrijven na een ondertekend contract dat op basis van de offerte is opgemaakt.

Eerst bezorg ik je een vragenlijst voor een briefing, tenzij de opdracht heel beperkt is.

Daarna hangt het af van mijn planning.

De termijn waarop er kan gestart worden, komt aan bod in het eerste kennismakingsgesprek en het  gesprek na ontvangst van de briefing. 

Schrijf je over alles?

Natuurlijk heeft elke copywriter onderwerpen waar hij liever over schrijft omdat hij er meer over weet.

Voor sommige onderwerpen kan ik een beroep doen op ervaren copywriters die meer ervaring hebben in dat specifieke onderwerp.

Ik schrijf niet over politieke onderwerpen of onderwerpen die in strijd zijn met de anti-discriminatiewet. Voor de rest is het vragen staat vrij.

Heb ik veel tijd nodig om de briefing in te vullen?

Een briefing is slechts nodig bij meer uitgebreide opdrachten of voor bijv. de opmaak van een website.

Veel vragen kan je gewoon zo beantwoorden. Andere vragen wellicht iets meer tijd, want het is mijn ervaring van ondernemingen bijv. niet altijd stil staan bij wat ze willen als tekst op hun blog, wat hun ideale klant is of wat hun doelen uiteindelijk zijn.

Eens de briefing gebeurd is, kan het zijn dat ik nog eens bijkomende informatie vraag, maar over het algemeen is de input van de briefing genoeg. Goede teksten vragen nu eenmaal tijd, dus dat is iets waar je door moet. 

Doe je bij juridische teksten zelf het juridisch opzoekwerk?

Nee, ik doe opzoekingswerk rond SEO om jouw website beter te doen scoren in Google of ten opzichte van je concurrenten.

Omdat ik geen toegang meer heb tot juridische databanken, laat ik het juridisch opzoekingswerk aan de opdrachtgever over.

Jij bezorgt me de juridische artikelen, vonnissen of arresten waarover een blogbericht moet gemaakt worden.

Ik maak een kwaliteitsvolle SEO-gerichte tekst die ook gemakkelijk leesbaar is voor de niet-jurist. 

Kan ik met jou samenwerken?

Ik ben altijd op zoek naar goede SEO copywriters om mee samen te werken.

Ken je enkel SEO of ben je tekstschrijver zonder kennis van SEO, laat dan ook een bericht achter, wie weet zijn er daar ook mogelijkheden om samen te werken.

Ben je een designer die graag infographics en illustraties maakt, neem contact op om te kijken of we in de toekomst kunnen samenwerken. 

Kan ik adverteren op jouw website?

Hier is het antwoord kort: nee.

Deze website staat ook niet open voor gastblogging omdat het mijn eigen stem is die ik hier wil laten horen. Ik sta wel open voor gastblogging voor jouw website. Contact nemen voor backlinks kan eventueel als jouw website een echte meerwaarde is met onderwerpen over SEO en copywriting. 


>