juli 16

Een blogtool om te koesteren: gifjes, inclusief de beste apps om er zelf te maken

Een gifje of gifs, je kent het wel van die plaatje die bewegen in een website of op sociale media, zoals dit er eentje is:

Waar vind je die? Je kan ze vinden op Giphy. Je tikt een zoekwoord in en je vindt er tientallen, je hoeft enkel het gifje van je smaak selecteren, code of link te kopiëren of het te downloaden. Klaar is kees.

Ze zijn enorm populair, Twitter heeft zelfs een speciale knop laten maken waardoor je gemakkelijk een gifje kunt invoegen. We hebben een volledige nieuwe vorm van communiceren in deze tijden. We communiceren niet enkel via tekst, maar ook via beeld. Foto’s, video’s, emoji en dus gifjes horen er bij. Zeker als je succes wilt hebben op internet. Alsof we terug keren naar de oude tijden en muurtekeningen nodig hebben in ons leven.

Je kan echter ook creatiever zijn en zelf gifjes maken. Via Giphy, maar er bestaan ook apps waarmee je korte stukjes uit een eigen video kunt knippen om er een gifje van te maken. Dit zijn de beste apps om gifs mee te maken:

1. Giphy Cam

De beste app komt in eerste instantie van Giphy zelf. Zowel in Android als Ios terug te vinden. De app gebruikt de camera van je toestel om korte video’s op te nemen waarvan dan gifs worden gemaakt. Je kan zowel filters als tekeningen gebruiken om je gifs mooier te maken. De app is wel redelijk zwaar voor je toestel.

Beschikbaar Android Google Play
Beschikbaar Ios Apple

2. Gif Maker – Gif Editor

Via Gif Maker- Gif Editor kan je een gifje maken via video of via meerdere foto’s die op je toestel staan. Vanaf Ghiphy, een giflink of link naar een video kan ook. Je kiest een moment uit een video die je geschikt lijkt en maakt er een gifje van door bij te snijden. Je kan frames, filters, tekst, stickers kiezen en toevoegen.

Beschikbaar Android Google Play

3 . Gif Maker, Gif Editor, Video Maker, Video naar gif

Zijn naam verklapt alles wat deze ap kan doen. Je kan hiermee zelfs een gifje terug omzetten naar een video. Deze app is zeer handig als je graag met Instagram werkt, want hij bied o.a. de filters van Instagram aan. Alle filters kun je aanpassen naar jouw smaak. Vanuit de app kan je onmiddellijk delen met sociale media.ù

Beschikbaar Android Google Play

4. Pixel animator: gif maker

Dit is een speciale: hier kan je een tekening maken, die in een latere frame herhalen maar iets anders. Zo krijg je je eigen getekende giftje, een soort kleine tekenfilm zeg maar.

Beschikbaar bij Android Google Play
Beschikbaar bij OIS Apple

5. Gif Edit Maker Video

De bewerkingsopties zijn de moeite bij deze app. Je kan doen zoals bij de andere: filters, stickers of tekst toevoegen. Je kan knippen en losse frames verwijderen zodat je foutjes kan rechtzetten.

Beschikbaar bij Android Google Play
Beschikbaar bij Ios Apple

Wat denk je? Toch eens iets leuk doen en een gifje op je blogpost plaatsen? Het leven is al kort genoeg. Laten we het dus niet zo ernstig nemen. Eens een gifje tovert een glimlach op het gezicht van je lezers.

Wil je weten hoe je zo’n gifje kan invoegen in WordPress? Je vindt de nodige uitleg bij WP Handleiding via deze link. Of je kan de methode toepassen die wordt uitgelegd in deze video van WPBeginners (Engelstalig):

Foto: Sam Manns via Unsplash

Lees ook bij Blogschrijver:

Heb je een logo nodig voor je website of niet?
Heb je een avatar nodig voor je blog?
Zoek je auteursvrije foto’s voor je blog of website?

Vind je de informatie op deze website interessant, dan kan je me trakteren op een virtuele koffie via https://petje.af/blogschrijver.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliatelinks. Dit kost je niets, maar telkens je iets koopt via een affiliatelink op deze website, krijg ik een kleine vergoeding. Wil je meer weten over affiliatelinks, lees dan deze blogpost: geld verdienen met bloggen: affiliatemarketing
Over de auteur 

Bo Vickery is een auteur die in eigen beheer boeken publiceert. Door haar lezers wordt ze de Belgische Dan Brown genoemd. Ben je nieuwsgierig? Lees meer op de pagina Over mij.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een blogtool om te koesteren: gifjes, inclusief de beste apps om er zelf te maken

Tags

gif, gifje, giphy, pixel animator, WPbeginners, WPHandeling

Cursus onweerstaanbaar bloggen

Wil je zelf onweerstaanbaar bloggen? Wil je zelf waarover de cursus gaat? Geen kant-en-klare cursus, maar een cursus die groeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor mijn cursus 'Onweerstaanbaar bloggen'?


Ontvang gratis unieke tips van Blogschrijver!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email": "E-mailadres ongeldig", "url": "Website-adres ongeldig", "verplicht": "Verplicht veld ontbreekt"}
>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial