Ik bouw verhalen, jij spaart tijd

Originele copywriting

november 17

Een bezoekje aan de werkkamer van een bekende auteur

Als je schrijft, ben je geïnteresseerd in andere schrijvers. Of dat zou toch moeten. Al is het maar om inspiratie op te doen. Omdat ik nog altijd een beetje rustig aan moet doen met computerwerk door de gevolgen van een zware hersenschudding, heb ik de laatste tijd iets minder gepost. Maar toevallig omdat ik research deed voor het tweede deel van de reeks Niets is wat het lijkt.

Werkkamers van schrijvers

Dat is de interessante website www.literatuurmuseum.nl. Daar kan je verhalen lezen over allerlei auteurs. Via deze link kan je zelfs de werkkamer van Harry Mulisch bezoeken. Harry Mulisch is bekend van veel boeken, maar mij blijft vooral een boek bij dat ik in mijn jeugd las. Dat is het boek De aanslag. Momenteel is het als e-book zelfs gratis bij Bol.com om op Kobo te lezen. Dus ik wou zeker zijn werkkamer wel eens zien.

Je zoekt toch altijd ergens handvaten of wilt weten hoe andere schrijvers werken. Daarom wellicht dat ik een aantal jaren geleden, toen ik nog niet wist dat ik ook boeken zou schrijven, het boekWhere the magic happens. Schrijverskamers van Huub Afman en Corné van der Stelt heb gekocht. Een boek met een overzicht van schrijfkamers van schrijvers, waarbij schrijvers ook worden geïnterviewd. Het staat nog altijd in mijn kast en af en toe kijk ik er nog eens in. Want zeg nu zelf: het is toch altijd een beetje magisch om binnen te kunnen kijken op plaatsen waar er verhalen geschreven worden.

Hun werkkamers zijn ook maar gewone werkplaatsen

Je zal zien dat de werkkamer van een schrijver ook maar een gewone werkkamer is zoals alle andere. Geen enkele werkkamer is gelijk, geen enkele schrijver werkt op dezelfde manier. Dus dat mag voor jou geen beletsel zijn om je eigen plekje te zoeken om te schrijven. Richt je schrijfplek in met dingen die je graag hebt, die je inspireren. Zelf schrijf ik het best als er in mijn werkkamer niets terug te vinden is dat herinnerd aan het dagelijkse leven. Dus geen facturen, rekeningen, brieven, enzovoort… Ik heb dan ook de luxe om twee bureaus te hebben: eentje voor de dagelijkse rompslomp en eentje voor het schrijven. Ik zou hier natuurlijk een foto kunnen posten van mijn werkkamer, maar dat kan ik op dit moment niet doen aangezien er geschilderd wordt. Alles ligt overhoop. Maar misschien moet ik mij vastklampen aan de quote hieronder van Einstein.

Dus twijfel je of je wel wilt doorzetten met het schrijven van een boek, dan kan het helpen om dit boek te kopen of het filmpje van de werkkamer van Harry Mulish te bekijken. Dan begint het te kriebelen. Bij mij was dat toch zo. Want uiteindelijk is alles ook energie. Volg sociale media, websites of facebookpagina’s van schrijvers. Verbind je met hun denkwereld. Het zal je stimuleren om toch de stap te zetten naar jouw eigen schrijversplannen.

Lees ook:

Tools om een boek te schrijven: 8 tips
Tools om een boek te schrijven: 5 tips
Met deze 7 stappen begin je aan je eigen boek te schrijven

 

Online resultaten nodig?

Geen tijd?


Als je:

Verkoop, verkeer, leads,

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.


Over de auteur

Bo Vickery

Bo is selfpublishing auteur en SEO-gericht copywriter vol creativiteit. Wie meer wilt weten, leest over mij of dit blogbericht.

Maar eigenlijk ben ik niet belangrijk, maar jij.

Tags

Woorden zijn belangrijk

Workshop:

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Websitebezoekers blijven maar 10 tot 20 seconden op jouw website. 97% leest enkel de titels om te beslissen of ze verder lezen. Hoe zijn jouw titels?

Wil je jouw websitebezoekers verleiden met onweerstaanbare titels? Wil je een antwoord op je vragen die je hebt over je website? Een cursus die meegroeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt. Ontdek de geheime verkoopcode.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor deze workshop

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken?

Doe zoals Isaac Newton:

leer bij in periodes van pandemie met gratis waanzinnige tips om je website te verbeteren

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. 

Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest?

Wat als je deze tijd zou gebruiken om je website te verbeteren? 
O ja, wil je op reis en in zijn voetsporen treden, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

Dus gebruik deze quarantaine om te bloggen en te schrijven met waanzinnige gratis tips van Blogschrijver op de eerste van de maand om je maand goed te starten. 

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial