Een bezoekje aan de werkkamer van een bekende auteur

Als je schrijft, ben je geïnteresseerd in andere schrijvers. Of dat zou toch moeten. Al is het maar om inspiratie op te doen. Omdat ik nog altijd een beetje rustig aan moet doen met computerwerk door de gevolgen van een zware hersenschudding, heb ik de laatste tijd iets minder gepost. Maar toevallig omdat ik research deed voor het tweede deel van de reeks Niets is wat het lijkt.

Werkkamers van schrijvers

Dat is de interessante website www.literatuurmuseum.nl. Daar kan je verhalen lezen over allerlei auteurs. Via deze link kan je zelfs de werkkamer van Harry Mulisch bezoeken. Harry Mulisch is bekend van veel boeken, maar mij blijft vooral een boek bij dat ik in mijn jeugd las. Dat is het boek De aanslag. Momenteel is het als e-book zelfs gratis bij Bol.com om op Kobo te lezen. Dus ik wou zeker zijn werkkamer wel eens zien.

Je zoekt toch altijd ergens handvaten of wilt weten hoe andere schrijvers werken. Daarom wellicht dat ik een aantal jaren geleden, toen ik nog niet wist dat ik ook boeken zou schrijven, het boekWhere the magic happens. Schrijverskamers van Huub Afman en Corné van der Stelt heb gekocht. Een boek met een overzicht van schrijfkamers van schrijvers, waarbij schrijvers ook worden geïnterviewd. Het staat nog altijd in mijn kast en af en toe kijk ik er nog eens in. Want zeg nu zelf: het is toch altijd een beetje magisch om binnen te kunnen kijken op plaatsen waar er verhalen geschreven worden.

Hun werkkamers zijn ook maar gewone werkplaatsen

Je zal zien dat de werkkamer van een schrijver ook maar een gewone werkkamer is zoals alle andere. Geen enkele werkkamer is gelijk, geen enkele schrijver werkt op dezelfde manier. Dus dat mag voor jou geen beletsel zijn om je eigen plekje te zoeken om te schrijven. Richt je schrijfplek in met dingen die je graag hebt, die je inspireren. Zelf schrijf ik het best als er in mijn werkkamer niets terug te vinden is dat herinnerd aan het dagelijkse leven. Dus geen facturen, rekeningen, brieven, enzovoort… Ik heb dan ook de luxe om twee bureaus te hebben: eentje voor de dagelijkse rompslomp en eentje voor het schrijven. Ik zou hier natuurlijk een foto kunnen posten van mijn werkkamer, maar dat kan ik op dit moment niet doen aangezien er geschilderd wordt. Alles ligt overhoop. Maar misschien moet ik mij vastklampen aan de quote hieronder van Einstein.

Dus twijfel je of je wel wilt doorzetten met het schrijven van een boek, dan kan het helpen om dit boek te kopen of het filmpje van de werkkamer van Harry Mulish te bekijken. Dan begint het te kriebelen. Bij mij was dat toch zo. Want uiteindelijk is alles ook energie. Volg sociale media, websites of facebookpagina’s van schrijvers. Verbind je met hun denkwereld. Het zal je stimuleren om toch de stap te zetten naar jouw eigen schrijversplannen.

Lees ook:

Tools om een boek te schrijven: 8 tips
Tools om een boek te schrijven: 5 tips
Met deze 7 stappen begin je aan je eigen boek te schrijven

Vind je de informatie op deze website interessant, dan kan je me trakteren op een virtuele koffie via https://petje.af/blogschrijver.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliatelinks. Dit kost je niets, maar telkens je iets koopt via een affiliatelink op deze website, krijg ik een kleine vergoeding. Wil je meer weten over affiliatelinks, lees dan deze blogpost: geld verdienen met bloggen: affiliatemarketing

Foto:  Olena Sergienko via Unsplash

Over de auteur 

Bo Vickery is een selfpublishing auteur die door haar lezers de Belgische Dan Brown wordt genoemd. Wil je meer weten? Lees de pagina Over Mij.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een bezoekje aan de werkkamer van een bekende auteur

Tags

harry mulisch, literatuurmuseum, werkkamers


Voor je weggaat, misschien lees je in deze blogs ook nog iets interessant?

Welk lettertype gebruiken voor mijn blog of website?

Betere webteksten op je blog of website – 9 tips

Ontvang gratis tips van Blogschrijver!

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial