Ik bouw verhalen, jij spaart tijd

Originele copywriting

mei 9

De voordelen van content marketing (infographic)

Content marketing of het bezitten van een blog op jouw website, is nodig als je succesvol wil zijn op het internet. Enkele cijfers van  Expresswriters.com:

  1. Websites met een blog hebben tot 434% meer in Google geïndexeerde pagina’s.
  2. 47% van de kopers bekijkt 3 tot 5 blogposts voor zij kopen. 
  3. B2B-ondernemingen met een strategische content marketing krijgen 67% meer leads dan ondernemingen die geen content marketing bezitten.

Content marketing heeft 5 grote voordelen:

1. Content marketing zorgt voor meer verkoop;

2.  Content marketing leidt tot een grotere zichtbaarheid in de zoekmachines;

3. Content marketing verbetert de SEO van jouw website;

4. Content marketing helpt je om vertrouwen in je merk te creëren;

5. Content marketing verbetert klantenrelaties.

Omdat content marketing ook het visueel aspect betreft, dacht ik, ik maak een infographic waarin ik de inhoud van de 5 voordelen uitleg. Want onderschat niet het belang van het visuele op een website. Infographics worden populairder en scoren ook goed in Google.

voordelen content marketing

Trends in content marketing 2021

Hubspot heeft recent een onderzoek uit 2016 over trends in contentmarketing geactualiseerd. Hun artikel bevat interessante informatie over hoe surfers zich gedragen op het internet.

Omdat ik van infographics hou, heb ik er enkele om te delen die komen uit het blogartikel van Hubspot

Mensen gaan nu meer op zoek naar informatie in zoekmachines in vergelijking met 2 jaar geleden. Dat is goed nieuws als je blogt en rekening houdt met SEO. Dan komt Facebook of direct naar de website die gezocht wordt, surfen.

Hoe scannen websitebezoekers een website? Waar letten zij op?

Uit de onderstaande grafiek blijkt dat vooral video, sociale media berichten en nieuwsartikels gebruikt worden om content te lezen op een website. 

Dat het nog altijd loont om te investeren in content op je website, in blogartikels blijkt uit onderstaande grafiek waarin de antwoorden staan op de vraag welke content types websitebezoekers willen zien:  nieuwsartikels, sociale media berichten, video's, opgezochte content, online lessen en interactieve artikels en tools willen mensen die vooral een laptop of pc gebruiken zien. De websitebezoekers die vooral mobiel surfen, willen vooral sociale media berichten, video's, nieuwsartikels, interactieve artikels en tools, online lessen en blogs zien.  Hoe dan ook heeft aandacht besteden aan de content of inhoud van je website zeker zin. 

Zorg er wel voor dat je website mobielvriendelijk is. 

Als er een nieuw bericht gepubliceerd is, dan verkiezen mensen vooral nog een verwittiging per e-mail. Als dat geen reden is om in te schrijven op mijn nieuwsbrief.

In het artikel van Hubspot staan er nog veel andere trends wat content marketing betreft, je kan het lezen via deze link.

BOEKENTIP

Content gaat over content marketing, dus voor copywriters is dit boek bijna een soort Bijbel. Maar liefst 380 pagina's dik. Je vindt er een content marketing canvas om te gebruiken. Een praktisch toepasbaar boek met veel illustraties, lijstjes en voorbeelden. Het vertrekpunt is de customers journey.  

Online resultaten nodig?

Geen tijd?


Als je:

Verkoop, verkeer, leads,

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.


Over de auteur

Bo Vickery

Bo is selfpublishing auteur en SEO-gericht copywriter vol creativiteit. Wie meer wilt weten, leest over mij of dit blogbericht.

Maar eigenlijk ben ik niet belangrijk, maar jij.

Tags

Woorden zijn belangrijk

Workshop:

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Wat als onweerstaanbare titels jouw klanten onbewust verleiden zodat ze doen wat jij wil?

Websitebezoekers blijven maar 10 tot 20 seconden op jouw website. 97% leest enkel de titels om te beslissen of ze verder lezen. Hoe zijn jouw titels?

Wil je jouw websitebezoekers verleiden met onweerstaanbare titels? Wil je een antwoord op je vragen die je hebt over je website? Een cursus die meegroeit met de antwoorden op de vragen die jij je stelt. Ontdek de geheime verkoopcode.

Reserveer nu al je plaats met een eenmalige introductiekorting van 40% voor deze workshop

Ben je het beu om nog eens een wandeling te maken?

Doe zoals Isaac Newton:

leer bij in periodes van pandemie met gratis waanzinnige tips om je website te verbeteren

Een quarantaineperiode is ideaal om te starten met bloggen (waarom niet over jouw wandelervaringen?) of om een boek te schrijven. 

Wist je dat Newton in 1666 zowel de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht ontdekte tijdens een quarantaineperiode wegens de pest?

Wat als je deze tijd zou gebruiken om je website te verbeteren? 
O ja, wil je op reis en in zijn voetsporen treden, via deze link kan je een wandeling doen in Engeland waar Newton verbleef tijdens zijn quarantaine.

Dus gebruik deze quarantaine om te bloggen en te schrijven met waanzinnige gratis tips van Blogschrijver op de eerste van de maand om je maand goed te starten. 

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial