SEO Copywriting Blogschrijver

Heb je een avatar nodig voor je website?

Een avater is een kleine tekening die als afbeelding op websites of forums wordt gebruikt. Dit in plaats van een eigen foto. Een avatar vertegenwoordigt je blog. Je kan laten zien wie je bent op een leuke manier. Een avatar heeft het formaat van een pasfoto (200 x 200 pixels). Is een avatar nodig? Nee, je kunt perfect zonder een avatar bloggen. Ik heb echter stripfiguren, superhelden en cartoons altijd leuk gevonden. Dus vond ik wel dat ik een avatar op deze blog kon gebruiken. Het doet je website opvallen in de massa in de internetwereld. Een avatar toont dat ook je creatief bent.

Nee, niet zo’n avatar zoals hierboven, maar een andere: een kleine tekening. Toen ik las dat een avatar je blog en merk vertegenwoordigt, dacht ik: misschien moet ik zelf eens een avatar maken? Ik vond een website waarop je gemakkelijk een avatar kon maken: https://wpjournalist.nl/avatar-maken/ Dat werd deze avatar die ik gebruikt heb voor mijn auteurswebsite www.bovickery.eu.

Ik dacht echter, weet je wat, ik maak er nog eentje voor deze website.  Ik had wel geen zin om er totaal iets anders van te maken. Het is eerder een zomerversie geworden die iets minder serieus kijkt en zelfs lacht. Dus zoveel verschil is er niet. Het is dus deze geworden om te demonstreren dat je met een avatar van alles kan doen. Je verschillende avatars maken die veel van elkaar verschillen  of weinig zoals in dit geval. 

Maar ik ging op zoek naar nog andere mogelijkheden om een avatar te maken. Hieronder vind je het resultaat van mijn zoektocht.

Er bestaan nog verschillende websites om een avatar voor je website te maken

1. Pickaface.net

Pickaface is een website waar je gemakkelijk een avatar kan maken. Je moet je wel eerst registreren. Je kan een cartoon maken waarbij je kan kiezen uit oog- en mondvormen, kapsels, accessoires, achtergronden, enzovoort… Je kan je avatar direct downloaden.

2. Southpark avatar

Ken je de jeugdserie South Park? Je kan je eigen South Park avatar maken voor je website. Je kan ogen, haar, bril, snor of baard, kledij en achtergrond kiezen. Zelfs een meme. Hieronder een voorbeeld van wat ik gemaakt heb: 

Avatar South Park

3. SP-Studio

SP-Studio biedt de mogelijkheid om in dezelfde stijl als South Park een avatar te maken, maar heeft meer mogelijkheden. Je kan allerlei kledij kiezen, maskers, littekens, meer keuze van achtergrond, zelfs een huisdier.

SP Studio avatar

Gebruik jij een gravatar op verschillende websites?

Je kan je avatar ook koppelen aan je e-mailadres via Gravatar. Dan kun je je avatar vanaf verschillende websites oproepen om te gebruiken. Je avatar zal bij websites automatisch te zien zijn bij een reactie die je achterlaat. Je avatar kan zo je kenmerk worden. In ieder geval kan een avatar je blog leuker maken.

Waar vind je een pratende avatar?

Je kan echter ook gebruik maken van een pratende avatar. Dit maakt het leuk als je bijvoorbeeld les geeft aan kinderen. Maar ook voor volwassenen kan het entertainend zijn om via een pratende avatar te werken. Via Voki (15 dagen gratis trial) kan je gemakkelijk een pratende avatar kiezen en gebruiken voor je vergaderingen, lessen of gewoon zo op je website. 

Lees ook bij Blogschrijver:

 

Wat wil jij lezen in de kennisbank?

Copywritingtips

SEO Tips

Digitale tooltips


Wil jij je teksten op het web verbeteren via de 7 hoofdzonden?

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Max. 1 keer per maand. Je kan altijd uitschrijven. 

Online resultaten nodig?

Geen tijd?

Als je: 

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.

>