SEO Copywriting Blogschrijver

De beste tijden en ideale afmetingen van afbeeldingen om te posten op sociale media

Als schrijver en freelance copywriter vecht je om aandacht te krijgen van potentiële lezers. Eén van de instrumenten die je hiervoor kan gebruiken zijn natuurlijk de sociale media. Maar soms levert het posten niet altijd succes op. Want: post jij wel iets op sociale media op een tijdstip waarop veel mensen aanwezig zijn of juist niet? Hoe beter je kan mikken op de juiste tijd, net als een boogschieter op de Olympische Spelen, hoe sneller de kans dat je raak zal schieten. Niet enkel raak, maar direct in de roos.

Wat zijn de beste tijden om in 2021 te posten op sociale media?

Dus vroeg ik me af: wat zijn nu de beste tijden om in 2021 te posten op sociale media? Eventjes onderzoeken en surfen op het internet, leverde me al snel een antwoord op. Maar hou onthoud ik dat? Eerst op een blaadje geschreven en op mijn bureau gelegd, maar je weet hoe dat gaat: zo'n blaadje raakt ondergesneeuwd onder andere blaadjes met nota's op (bij mij toch). Dan maar ergens opgeslagen in een document op de computer, maar ook dat leverde niet echt veel op. Dus dacht ik: waarom geen infographic gebruiken: die zet ik op mijn bureaublad van mijn pc of print ik om op te hangen: dat is veel duidelijker dan een gewoon lijstje.

Maar ... ik was er nog niet. Nu wist ik wel de beste tijden, maar hoe zat dat nu weer met de afmetingen voor de ideale afbeeldingen die ik wil posten op mijn sociale media?

Wat zijn de ideale afmetingen voor afmetingen in een sociale mediapost?

Telkens opnieuw vloek ik omdat ik niet meer weet wat de ideale afmetingen zijn voor een sociale mediapost. Ze verschillen ook volgens het platform: Facebook, Pinterest, LinkedIn, Instagram of Twitter, allemaal hebben ze hun eigen willetje wat de afmetingen van afbeeldingen betreft. Dus dacht ik: dit zoek ik op en ik maak er een definitief lijstje van. En waarom niet dit lijstje niet onmiddellijk integreren in diezelfde infographic? Dan heb ik alles bij elkaar.

Zo gezegd en zo gedaan. Hieronder vind je het resultaat. Je krijgt dit van mij gratis omdat ik nu eenmaal in een goeie bui ben vandaag, maar ik vraag één gunst. Eén klein dingetje. Je kent dat spreekwoord toch: 'als je iets gratis krijgt, vergeet dan niet iets terug te doen voor wie je geholpen heeft'? Nee? Ken je dat niet? Zou kunnen, want ik heb dit zojuist verzonnen. Maar wist je dat als je mij een klein plezier doet, je ook jezelf een plezier doet? Nee? Ik zal het je uitleggen.

Jij downloadt of kopieert de infographic en in ruil schrijf je je in op mijn nieuwsbrief. Je zal er een gratis e-book voor in ruil krijgen (de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dit e-book nog aan het afwerken ben, als je deze post later leest en je krijgt onmiddellijk het e-book, dan weet je dat ik mijn beloftes nakom): De snoepwinkel: 40 gratis onderwerpen voor bloggers en ondernemers zonder inspiratie.

Nadien blijf ik je wel nog af en toe lastig vallen met een nieuwsbrief met nuttige tips & trics om nog beter te schrijven op het internet en aantrekkelijker te worden voor je websitebezoekers, zonder dat jouw website plastische chirurgie of make-up nodig heeft. Of toch een beetje misschien?

Hang deze infographic ergens uit zodat je hem kan zien en vergeet niet om de tijd die je bespaart door deze infographic voor een deel in het lezen van mijn nieuwsbrief te steken. Maar dan moet je wel je ingeschreven hebben natuurlijk..


Black hat seo verwijst naar technieken die worden toegepast om de richtlijnen van Google en

Wat is black hat SEO?

White hat SEO is het proces om een website te optimaliseren door de regels van

Wat is white hat SEO?

UTM-code is een code die je toevoegt aan je originele link of URL om te

Wat is een UTM-code?

Om hoog te kunnen ranken in Google met je website, heb je een SSL-certificaat nodig.

Wat is een SSL-attest?

Een domeinnaam is je digitaal adres op het internet.  Het is de URL die je

Wat is een Domeinnaam?

Een CTA of call to action wordt vaak gebruikt in copywriting en marketing. Het betekent

Wat is een CTA?


Wat wil jij lezen in de kennisbank?

Copywritingtips

SEO Tips

Digitale tooltips


Wil jij je teksten op het web verbeteren via de 7 hoofdzonden?

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Max. 1 keer per maand. Je kan altijd uitschrijven. 

Online resultaten nodig?

Geen tijd?

Als je: 

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.

>