SEO Copywriting Blogschrijver

Kan je geld verdienen met Google Adsense?

Je kan geld verdienen met Google Adsense, maar het zal niet de grote vetpot zijn. Dus als je een blog start of aan het bloggen bent, is het een overweging of je het de moeite vindt om je blog met allerlei advertenties te laten (ont)-sieren of niet?

Wat is Google Adsense?

De naam zegt het zelf: Google Adsense is de advertentiemakelaar van Google. Je kan dus betaald worden door het plaatsen van advertenties op je website. Advertenties die een verband hebben met de inhoud van je website. Zodra een bezoeker een advertentie aanklikt, word je betaald. Je hebt enkel je website nodig, een google-account en een mailadres.

Hoe word je toegelaten tot Google Adsense?

Jawel, je leest het goed: je moet toegelaten worden. Google aanvaard niet iedereen. Je start je aanvraag best maar zodra je blog voldoende inhoud, voldoende content heeft. Google wilt immers weten wat je waard bent. Meer over de voorwaarden waaraan je moet voldoen, vind je op deze blogpost van bloggenenloggen.nl. Na je goedkeuring, krijg je een publishers-id. Je zult kort daarna de eerste advertenties zien verschijnen. Het id geldt niet enkel voor de blogsite waarvoor je het aangevraagd hebt. Je kan het publisher-id ook gebruiken bij andere websites.

Hoeveel brengt Google Adsense op?

Niet zoveel, we wonen ook in een Nederlandtalig gebied waar de inwoners beperkter zijn dan in een Franstalig of Engelstalig gebied. Want je wordt betaald per klik op een advertentie. Je moet echter een bepaalde activeringsdrempel en betalingsdrempel hebben bereikt vooraleer Google je iets uitbetaald. Het spreekt vanzelf dat je dit maar realiseert eens je veel bezoekers op je blogsite krijgt én ze klikken op de advertenties die op je blogsite staan. Veel hangt ook af van de sector waarin je blogt. Grosso modo kan je zeggen dat je je tussen de 1 tot 2 eurocent verdient per pageview van de advertentie. Niets voor kleine bloggers dus.

Hoe kan ik de inkomsten van Google Adsense beïnvloeden?

Als je het toch de moeite vindt om advertenties van Google Adsense op je website te plaatsen (of automatisch te laten plaatsen door Google), dan zijn er wel enkele dingen die je kan doen om te proberen om je inkomsten te verhogen:

  • Zorg ervoor dat je blog goed is en een goede content heeft
  • Lok op deze manier meer bezoekers naar je website. Hoe meer bezoekers, hoe groter de mogelijkheid dat ze op een advertentie klikken.
  • Plaats de advertenties op een plaats die past bij je blog en die je bezoekers niet stoort. Overdrijf dus vooral niet. Zorg er ook voor dat de opmaak van je website is aangepast aan de advertenties. Experimenteer desnoods met de plaats van de advertenties.
  • Laat Google automatisch advertenties plaatsen. Je moet maar één keer een code aan je website toevoegen en Google doet de rest.

Vergeet boven alles echter niet: je lezers van je blog gaan voor. Zorg dat je lezer het de moeite waard vindt om je blog te volgen. Dat is moeilijk als je er een reclameblad van maakt, die zijn er al genoeg. Maar unieke blogs, daarvan kunnen er niet genoeg zijn.


Foto: Fabian Blank via Unsplash

Lees ook bij Blogschrijver:

 

Wat wil jij lezen in de kennisbank?

Copywritingtips

SEO Tips

Digitale tooltips


Wil jij je teksten op het web verbeteren via de 7 hoofdzonden?

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Max. 1 keer per maand. Je kan altijd uitschrijven. 

Online resultaten nodig?

Geen tijd?

Als je: 

meer woorden nodig hebt,...

Ik verkoop woorden omdat het werkt.

>