juli 12

18 redenen om te starten met bloggen

Ben je nog niet overtuigd om te starten met bloggen? Laat mij dan nog een poging doen om je alsnog te overtuigen. Dit zijn de 18 redenen waarom je echt wel zou moeten bloggen:
1. In deze coronatijden, zeker tijdens een lockdown, is dit het moment om te beginnen bloggen. Dankzij sociale media kunnen je blogposts ook gedeeld worden, waardoor je met mensen in contact kan komen. En dat zonder mondmasker, sociale distancing of handgel.

2. Je blog is je eigen koninkrijk waar je kan doen wat je wilt. Je mag jezelf zijn, geen redacteurs die je teksten nalezen, geen marketingspecialisten om je te zeggen wat je wel of niet moet doen. Je kan schrijven over wat je wilt.

3. Je deelt ervaringen, verhalen en kennis. Alles is leuker als je het kan delen. Want je wilt toch vertellen hoe iets gegaan is? Wat je ervaringen zijn? Wat je leuk vindt en wat niet? Hoe goed dat boek was? Hoe aangenaam die uitstap? Door kennis te delen kan je nieuwe kennis opdoen door het contact met anderen.

4. Jij bent uniek. Niemand is zoals jij, niemand denkt zoals jij. Het is de manier om je unieke ideeën te delen met de wereld. Ideeën die je anders voor jezelf houdt of enkel in je eigen bubbel geuit worden. Anderen leren jouw unieke persoonlijkheid kennen.

5, Je ideeën werk je dieper uit in een blogpost dan op twitter, facebook of instagram. Je kan meer van jezelf laten zien. Je werkt er meer aan waardoor je nieuwe inzichten kan krijgen. En het mooie is: dankzij zoekmachines gaan je ideeën voor jaren mee.

6. Je haalt er voldoening uit. Het is leuk om te bloggen. Je creëert iets in plaats van iets te consumeren. Je toont waar je enthousiast van wordt, wat je kent, je wisselt van gedachten met anderen. Je kan je buikgevoel volgen. Je bent er gewoon in je unieke zelf.

7. Je zult nieuwe mensen ontmoeten. Via reacties, via sociale media kunnen er mooie contacten ontstaan met gelijkgestemde zielen. Mensen die houden waar jij van houdt. Het internet is niet altijd hard, maar biedt de kans om je wereld te vergroeten.

8. Je wordt een betere schrijver. Ik geef toe, je moet van schrijven houden om een blog bij te houden. Schrijven is oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Een blog leert je anders naar de wereld kijken. Want blogs houden van lijstjes (waarom denk je dat dit een lijstje is?). Je hoeft geen grote investeringen te doen om je schrijfsels op de wereld los te laten. Iedereen kan schrijven, jij dus ook in je eigen stijl. Je hoeft geen literair genie te zijn om te bloggen, daarvan zijn er al genoeg.

9. Je zal andere inspireren. Klinkt een beetje arrogant, maar zo is het. Altijd zijn er wel andere mensen die iets van je leren. Die iets aan hun leven veranderen door jouw blogposts. En wat is er mooier dan gratis en belangeloos anderen te helpen en te inspireren?

10. Je krijgt oog voor wat kostbaar is. Bloggen heeft mijn kijk op de wereld veranderd. Want doordat je altijd inspiratie zoekt, dingen dieper en breder uitdiept, denk je automatisch over bepaalde dingen meer na dan dat je zou doen moest je niet bloggen.Je denkt na of iets een blogpost waard is of niet. Je staat meer stil bij alles. Wat in deze drukke tijden ook meegenomen is, niet?

11. Bloggen zorgt dus voor zelfreflectie. Je denkt meer na over jezelf en de wereld om je heen. Ook oudere blogberichten lezen kan verhelderend zijn om te zien welke weg je hebt afgelegd, hoe je bent geëvolueerd.

12. Je leert dat er niet één waarheid bestaat. Door reacties en contacten, zie je dat er aan elk verhaal meerdere kanten zijn.

13. Het heeft een blijvende waarde. Wat je blogt, blijft bestaan. Jaren later wordt een blogpost nog gevonden door iemand via de zoekmachines. Zeker als je tags en categorieën gebruikt. Wat je ooit deed, zijn mensen vaak vergeten, maar een blogpost die blijft bestaan.

14. Je voelt je minder eenzaam. Een reactie van andere mensen dat zij hetzelfde meegemaakt hebben of dat zij dezelfde weg hebben afgelegd, doet je gewoon beseffen dat jij niet de enige bent die op deze wereld het soms eens lastig heeft.

15. Als je graag schrijver wilt worden of neen, ik herformuleer mijn zin want als je blogt ben je al een schrijver, als je graag een boek wilt schrijven, dan moet je zeker bloggen. Het is een goed begin om je schrijfskills te verbeteren, je ideeën te toetsen, je stijl te zoeken. Plus het is minder werk dan een boek schrijven!

16. Bloggers hebben invloed. De influencers worden ze soms genoemd. (Neen, niet die komische reeks op Vier, daar heb ik het niet over). Ze lanceren vaak iets nieuws, zoals nieuwe woorden. Samsonseks, weet je nog? Ze worden soms gevraagd door bedrijven om een blog te schrijven. Ze hebben dus invloed. Zou jij geen invloed willen hebben op de wereld om je heen?

17. Je kan er geld mee verdienen. Nee, je hoeft nu niet te verwachten dat het geld zal binnenstromen. Maar als je hard werkt en regelmatig blogposten publiceert, dan weet je nooit wat er kan gebeuren. Je kan producten aangeboden krijgen, gevraagd worden om tegen betaling een blogpost te schrijven. Of je kan zelf werken met affiliatelinks.

18. En misschien wel de belangrijkste reden van allemaal: je kan met een blog iets van je leven maken. Want door te bloggen, denk je meer na over je bezigheden, hoe het er in de wereld aan toe gaat, wat anderen doen. Bloggen kan je doen nadenken over veranderingen die je wilt doorvoeren in je leven. Het sterkt ook je doorzettingsvermogen want wat ga je doen: lui in de zetel liggen en stoppen met je blog of toch maar op zoek gaan naar inspiratie en verder bloggen? Wie weet vind je door het bloggen wel je toekomst, je zielsbestemming?

Quote: Theysaidso
Foto: Unsplash

Lees ook bij Blogschrijver:

Waarom starten met bloggen?
Welke blognaam gebruiken?
Hoe kan je een goede blognaam bedenken?
Gratis bloggen of toch maar een eigen website?
Maak een blog in een dag

Vind je de informatie op deze website interessant, dan kan je me trakteren op een virtuele koffie via https://petje.af/blogschrijver.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliatelinks. Dit kost je niets, maar telkens je iets koopt via een affiliatelink op deze website, krijg ik een kleine vergoeding. Wil je meer weten over affiliatelinks, lees dan deze blogpost: geld verdienen met bloggen: affiliatemarketing
Over de auteur 

Bo Vickery is een selfpublishing auteur die door haar lezers de Belgische Dan Brown wordt genoemd. Wil je meer weten? Lees de pagina Over Mij.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 18 redenen om te starten met bloggen

Tags

affiliate, blogtips, invloed, samsonseks, schrijven, schrijver, starten met bloggen, waarde, zelfreflectie


Voor je weggaat, misschien lees je in deze blogs ook nog iets interessant?

Welk lettertype gebruiken voor mijn blog of website?

Betere webteksten op je blog of website – 9 tips

Ontvang gratis tips van Blogschrijver!

>
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial